Home / ACTUALITATE / Zeci de mii de șomeri, obligați să iasă din casă din cauza birocrației. Guvernul nu a modificat legea

Zeci de mii de șomeri, obligați să iasă din casă din cauza birocrației. Guvernul nu a modificat legea

Zecile de mii de șomeri din România înregistrați în evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă sunt obligați prin Legea 76/2002 să se prezinte lunar sau semestrial la sediile din teritoriu ale instituției pentru a dovedi că au încercat să se angajeze sau ca să primească consiliere pentru angajare, scrie G4Media.ro.

E vorba despre circa 60.000 de șomeri care primesc ajutor de șomaj și aproape 200.000 de șomeri care nu primesc ajutor de șomaj, ci ajutoare sociale de la primării.

Pentru că guvernul nu a modificat încă prevederile legale care îi obligă să vină la sediile Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă lunar (în cazul celor care primesc ajutor de șomaj) sau o dată la 6 luni, șomerii înregistrați sunt obligați să îndeplinească această cerință birocratică, ieșind din casă chiar în ciuda recomandărilor guvernului.

Cum se poate rezola problema punerii pe drumuri a zeci de mii de oameni? Victor Picu, președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), a declarat pentru G4Media.ro că pregătește schimbarea metodologiei de lucru, astfel încât șomerii înregistrați să poată trimite prin email sau prin telefon informațiile pe care acum sunt obligați să le transmită fizic.

”Avem o ședință la ora 12.00 cu directorii tututor agențiilor județene și vom stabili metodologia prin care, pe perioada stării de urgență, șomerii înregistrați să poată transmite prin email sau telefonic. Într-un an sunt aproximativ 500.000 de intrări în punctele de lucru, trebuie să rezolvăm această problemă. A existat o propunere modificare a Legii 76/2002, dar nu a putut fi făcută”, a declarat Victor Picu.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Ministrul Sănătății: Am cerut închiderea Sucevei pentru că 1.000 de persoane umblă libere prin oraș

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut declarații despre criza din Suceava după ce situația a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: