Home / POLITICĂ / Vom alege primarii în două tururi de scrutin? S-a strâns un milion de semnături

Vom alege primarii în două tururi de scrutin? S-a strâns un milion de semnături

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat, sâmbătă, că partidul sau a strâns un milion de semnături pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Potrivit lui Tomac, în cazul în care Parlamentul va respinge legea care ar pune în practică acest deziderat (lege depusă de PMP încă din 2016), Iohannis ar trebui să convoace un referendum pe această temă.

„Peste un milion de români au semnat pentru revenirea la alegerea primarului în două tururi (…) Am văzut în 2012, în 2016, primari aleşi cu sub 10% din numărul total de alegători, care gestionează resursele unei comunităţi. Vom merge cu acest mesaj în Parlament. Legea cu privire la modificare Legii 115/2015 privind alegerea administraţiei publice locale a fost depusă de PMP încă din 2016. Această iniţiativă legislativă a fost adoptată de Senat, deci legea cu privire la alegerea primarilor în două tururi a trecut de Senat. Acum vom merge cu cele un milion de semnături în Parlament, pentru a le cere şi deputaţilor să voteze revenirea la alegerea primarului în două tururi”, a declarat, sâmbătă, la sediul central al PMP, preşedintele partidului, Eugen Tomac.

Liderul PMP a mai precizat că dacă legea nu va fi adoptată la votul final din Parlament, atunci îi va solicita preşedintelui Klaus Iohannis să convoace un referendum naţional pe tema revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, scrutin care să aibă loc odată cu alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, scrie Epochtimes România.

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Va curge lapte și miere! Șapte parlamentari ALDE și-au anunțat transferul la PNL

Trei senatori ai ALDE si-au anuntat miercuri transferul la PNL. Marti, alti patru deputati ALDE …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: