Home / POLITICĂ / Vlad Voiculescu critică răspunsul autorităţilor la criza coronavirusului: „Fraţilor, opriţi-vă din minţit!”

Vlad Voiculescu critică răspunsul autorităţilor la criza coronavirusului: „Fraţilor, opriţi-vă din minţit!”

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, s-a arătat extrem de nemulţumit, luni, de modul în care autorităţile gestionează criza declanşată de coronavirus, scrie Epochtimes-romania.com.

“Hai că iarăşi suntem fruntaşi, iarăşi avem tot ce ne trebuie. Mama ei de treabă. N-avem capacitate de testare, oamenii din carantină sună ore în şir la hotline şi DSP-uri până răspunde cineva, personalul medical nu are echipament de protecţie, ce vine peste noi este mai rău decât orice a trăit vreunul dintre noi şi vouă vă arde să arătaţi că suntem noi cu moţ. Minţind. Fraţilor, opriţi-vă din minţit! Lăsaţi-o mai moale cu declaraţiile! Nu ajunge să declaraţi… nici măcar stare de urgenţă! Luaţi măsuri ferme care să ne câştige timp şi pregătiţi sistemul sanitar pentru ce vine!”, a scris Voiculescu, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, fostul ministru al Sănătăţii a cerut autorităţilor să fie transparente şi să spună clar unde este nevoie de ajutor.

Reamintim că, până luni, 16 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu coronavirusul “Wuhan” (COVID – 19), potrivit Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului.

Au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timişoara şi câte unul în Bucureşti, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomiţa, Hunedoara, Galaţi şi Suceava. Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 şi 54 de ani, sunt în carantină sau autoizolare. Cele mai multe dintre aceste persoane noi au călătorit în Italia, 2 dintre ele în Austria şi Germania.

Persoanele infectate cu coronavirus sunt internate în spitale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Constanţa şi se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienţilor este bună, cu excepţia bărbatului internat la spitalul Victor Babeş, care a prezentat complicaţii, dar a cărui stare este ameliorată.

În plus, mai susţine Grupul de comunicare strategică, pe teritoriul ţării, se află în carantină instituţionalizată 3.008 persoane şi se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul. Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Ponta, portavoce a propagandei regimului comunist de la Beijing: ”America, agresoare a României”

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a distribuit pe pagina sa de Facebook un articol scris …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: