Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri, în şedinţa de Guvern, despre subiectul wc-urilor din curtea şcolilor, că este ”o problemă exagerată” şi că ”trebuie să înţelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educaţiei”, scrie Epochtimes-romania.com.

În condiţiile în care anterior, în alocuţiunea ce a prefaţat şedinţa de Guvern, premierul Ciucă a declarat că încă prea multe şcoli au toaleta în curte şi că această problemă trebuie rezolvată, Cîmpeanu a ţinut să transmită că problema wc-urilor e exagerată.

”Din moment ce mulţi dintre noi am făcut performanţă învăţând în aceste şcoli, cred că este o dovadă”, a mai spus ministrul, care a promis că îi va trimite premierului planul privind rezolvarea acestei situaţii, mult mai devreme decât termenul dat de Nicolae Ciucă, la sfârşitul acestui an.

”În urmă cu 3 sau 4 ani erau peste 2.000 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme iar dacă autorităţile locale vor folosi finanţarea acordată prin bugetul Ministerului Educaţiei vom rămâne cu 100 de şcoli cu toaleta în curte dar am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio şcoală în România cu grupuri sanitare neconforme”, a spus ministrul Educaţiei, potrivit RFI.

Premierul Nicolae Ciucă le-a dat termen, marţi, miniştrilor Sorin Cîmpeanu şi Lucian Bode, până la sfârşitul acestui an, să vină cu planul privind rezolvarea toaletelor din curţile şcolilor, afirmând că nu admite niciun fel de scuză.