Fostul şef al PSD Liviu Dragnea s-a dezlănţuit împotriva „străinilor” care îi „persecută” pe români, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, în care a prezentat programul noului său partid – Alianţa Pentru Patrie (APP), scrie Epochtimes-romania.com.

„Am multe de spus şi le voi spune în lunile următoare, prin tot felul de modalităţi, pentru că se pare că televiziunile naţionale nu mai sunt interesate. (…) Marile companii străine vin şi fac bani aici şi apoi îi scot afară pe români, ţinând salariile jos şi preţurile sus. Avem resurse inimaginabile, pe care nu le are nicio altă ţară din Europa, unele sunt acoperite de aşa numitele secrete de stat. (…) Dacă vorbim de agricultură, nu există nicăieri în lume un pământ mai bogat ca în România, care să dea atâta savoare şi gust legumelor şi fructelor. Dar noi în magazine cumpărăm fructe şi legume fără niciun gust, cu otrăvuri pe care ei (n.r. – străinii) le numesc E-uri. De ce să nu facem în aşa fel încât în România să nu se mai vândă nimic cu E-uri? Nu e mai bine ca cerealele produse în România să fie procesate în România?”, a declarat Liviu Dragnea, citat de Bihoreanul.ro.

Fostul lider al social-democraţilor şi-a anunţat clar şi intenţia naţionalizării companiilor strategice după ce va reveni la putere.

„Nu mai putem accepta ideea că ne putem dezvolta cu resursele fundamentale, apă, carburanţi, gaze, în mâinile străinilor. Românii sunt otrăviţi cu tot felul de informaţii, ca să nu mai aibă timp să vadă toată pădurea, li se arată doar copacul. Dar România nu este o insulă a lui Iohannis, Ciucă, Hellvig (n.r. – Eduard Hellvig, directorul SRI), Pahonţu (n.r. – Lucian Pahonţu, şeful SPP) şi alţi golani vânduţi”, a comentat Liviu Dragnea.

Europa ne fură, NATO ne bagă în război

În optica lui Liviu Dragnea, „România trebuie să-şi continue apartenenţa la UE, dar aşa cum a fost la începuturi, prima oară a fost Comunitatea Oţelului pentru că francezii şi nemţii au vrut să nu mai apară războaie, apoi a apărut Comunitatea Economică Europeană, care vorbea despre comerţ, dar nu s-a spus atunci deloc că se va fura suveranitatea ţărilor europene, a le fura resursele şi a stabili de la Bruxelles ce are voie să facă o ţară mică”.

„Pentru că ce nu are voie să facă românul, francezul şi neamţul au voie! Agricultorii francezi şi nemţi au subvenţii mult peste cei români. Nouă nu ni se dă dreptul să le mărim nici măcar subvenţia de la guvern. Dar cine a inventat asta?”, i-a căinat fostul şef al PSD pe fermierii români, discriminaţi din cauza europenilor, nu din incompetenţa propriilor politicieni.

Tot el a dat răspunsul, trecând la pericolul reprezentat de militarii străini ajunşi în România pentru a sugera că ţara este împinsă în război cu ruşii din cauza apartenenţei la NATO: „E acuma o mână de trădători, de slugi, care vor să târască România în război cu Rusia, dar de ce ne băgăm noi aici (n.r. – în susţinerea ucrainenilor)? Să susţinem ce? Ca să poată veni aici tot mai multe trupe străine şi să se predea conducerea apărării naţionale a României către francezi? Cu ce ne ajută? De ce să se ducă ostilităţi pe teritoriul României? De ce să nu avem şi noi pentru românii din Ucraina aceleaşi drepturi pe care le au ungurii din Ucraina?”.

Românii sunt „un popor ales”

După ce publicaţia Bihoreanul l-a întrebat de ce vrea să revină, totuşi, în politică, având în vedere trecutul său tumultuos şi controversat, Dragnea a afirmat că, date fiind toate cele ce le-a spus, vrea să „se implice” din nou „pentru că-i foarte groasă treaba, ca să folosesc un limbaj de academician, adică în foarte scurt timp se alege praful de noi toţi”.

El a amintit că pe vremea când România era condusă, practic, de el, „România a fost doi ani la rând pe locul I la producţia de porumb şi floarea soarelui în Europa, bătând Franţa, care a fost foarte nervoasă”, şi nu vrea să asiste pasiv la faptul că acum „resursele României sunt pregătite să fie predate în totalitate străinilor.”

„Pas cu pas, vor să ne ia şi agricultura”, i-a acuzat Dragnea pe „străini”, la modul general.

„O să ajungem nişte chiriaşi în propria ţară, pentru că aţi văzut că se tot vorbeşte că toţi trebuie să fim globalişti, trebuie să înţelegem că bărbatul poate rămâne însărcinat, că gândacii, insectele, sunt bune de mâncat. Pentru toate astea şi multe altele merită să îmi asum un risc. În opinia mea, România reprezintă un popor ales, în opinia mea România este Grădina Maicii Domnului; teoria că Fecioara Maria şi Isus Cristos au venit aici din Betleem, eu cred în teoria asta. Nu cred că această ţară şi acest popor au fost puse de Dumnezeu întâmplător aici. Nu sunt un fanatic, nu sunt un ultra-religios, dar am nişte crezuri. Dacă cetăţenii români vor să-i voteze în continuare pe cei care le-au blocat salariile şi pensiile, care le-au mărit preţurile, la energie, la combustibili, la apică, la păpică, înseamnă că aşa trebuie să fie”, a afirmat Liviu Dragnea.