Preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, consideră că ”este inacceptabil” și că ”va crea confuzie” gestul făcut de doi dintre vicepreședinții organizației pe care o conduce de a semna inițiativa cetățenească de modificare a Constituției ”Fără penali în funcții publice”, scrie G4Media.ro.

”Acţiunea domnului Ana Constantin, precum şi declaraţiile din jurul acesteia, vor face obiectul analizei în forurile statutare de conducere ale partidului în perioada imediat următoare. Gestul său este unul de natură a crea confuzie în interiorul partidului şi electoratului Partidului Social Democrat, lucru pe care îl considerăm inacceptabil’‘, susține Țuțuianu într-un comunicat de presă.

El a ținut să precizeze că termenul de ”penal” nu are susţinere juridică.

”Condiţiile de acces în funcţii publice şi de demnitate publică sunt reglementate de lege, noţiunea de ‘penal’ nefiind statuată juridic. Ea este folosită agresiv doar ca un pretext de discreditare a Partidului Social Democrat, coaliţiei de guvernare şi a liderilor săi”, a mai spus Adrian Ţuţuianu.

Reacția lui senatorului PSD vine după ce vicepreşedintele PSD Dâmboviţa Constantin Ana, primar al localităţii Pucioasa, a declarat, luni, pentru Agerpres, că a semnat petiţia ”Fără Penali în funcţii publice” la solicitarea unor tineri din USR şi că e ”un gest de normalitate”.

Ulterior, un alt vicepreședinte PSD Dâmbovița, Fănuţ Costea, a anunțat că a semnat și el inițiativa ”Fără penali în funcții publice”.

”Da, am semnat. Trebuia să nu semnez? Atunci când mergem la vot, este sinonim cu: aţi fost la vot? Da. Cum aţi votat? Cam aşa vreţi dumneavoastră să mă întrebaţi”, a declarat Costea pentru Agerpres.

El a adăugat că nu a vorbit despre semnarea petiţiei cu preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu.

“Nu văd de ce ar trebui să discut cu cineva hotărârile mele şi ce fac eu, indiferent că sunt elemente legate de politică”, a subliniat Fănuţ Costea.

Întrebat dacă îl consideră ”penal” pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, Fănuţ Costea a replicat: ”atât timp cât are o condamnare definitivă şi irevocabilă şi este pe latura penală, nu ştiu cum aş putea să o numesc”. 

Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa Fănuţ Costea a mai spus că, în opinia lui, Liviu Dragnea ar ajuta partidul dacă ar renunţa la funcţiile publice.

”Am spus şi îmi menţin declaraţia, în sensul în care cred că PSD are oameni foarte valoroşi, cred că putem să punem în orice moment, dacă prin Coaliţie se hotărăşte lucrul ăsta, prin votul în Parlament, putem să numim în orice moment un alt preşedinte al Camerei Deputaţilor. Eu cred că pentru partid, pentru noi toţi şi pentru partid în special, plecarea, înlocuirea, cum vreţi să îi spuneţi, cred că ar fi un lucru care ar ajuta foarte mult partidul. Dar este o părere personală”, a afirmat Fănuţ Costea.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!