Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, că este o „minciună generală” faptul că Uniunea ar ţine în viaţă actualul guvern, deoarece coaliţia are majoritate cu sau fără această formaţiune, scrie Agerpres.

„Noi am ales să ieşim din sală deoarece această moţiune nu vorbeşte despre viitor (…) Am decis aşa la moţiune, fiindcă ei (coaliţia PSD-ALDE – n.r.) oricum aveau majoritate. Este o minciună generală care se spune în mass-media, în cârciumi sau pe Facebook că de fapt noi ţinem în viaţă acest guvern. Nu puteam vota moţiunea de cenzură fiindcă nimeni nu a venit cu niciun fel de propunere, nici măcar nu ştiam cine va fi candidatul la premier, nu ştiam nici măcar programul de guvernare, iar un politician responsabil nu poate vota moţiunea de cenzură. Din acest motiv am ales aşa, fiindcă am văzut că acesta este un război pentru putere, nu vorbeşte despre lucrurile esenţiale ale societăţii, despre viitorul ţării şi din acest motiv rămânem pe dinafara acestei politici, în afara acestui război”, a arătat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

Liderul UDMR a spus că moţiunea de cenzură nu vorbea despre problemele societăţii, despre politicile publice. „Dacă despre asta se va discuta în Parlament, atunci se poate conta pe noi”, adăugat Kelemen.

Citește și ”INFORMAȚIA MOMENTULUI: Ungaria plătește sute de milioane de euro UDMR-ului pentru radicalizare

El susţine că, în România, nimeni nu are o idee clară despre ce va fi cu ţara peste 20 de ani şi se vorbeşte doar despre lupta împotriva corupţiei. Acesta a adăugat că puterea şi opoziţia se bat „până la sânge şi nu pot să cadă de acord nici măcar asupra unei autostrăzi” şi că UDMR poate sprijini orice construcţie care vorbeşte despre viitor.

Oameni buni, pulifricii ăștia au un tupeu fantastic. Ne vorbesc despre problemele societății, despre politicile publice și cum pot ei sprijini oricând și oriunde orice construcție care vprbește despre viitor, însă participă alături de PSD și ALDE la masacrarea Justiției măcelărind cu șase mâini codurile de procedură penală. Ne vorbesc despre viitorul țări când iei niciodată nu au inițiat un proiect de lege care să servească intereselor tuturor cetățenilor. Aceste gunoaie servesc interesele meschine ale vecinilor mai frustrați din vest sub atenta oblăduire a Kremlinului.

ATENȚIE! Așteptăm în grup toate persoanele care doresc să se informeze corect sau să dezbată orice subiect. INTRĂ AICI și ALĂTURĂ-TE GRUPULUI NOSTRU – CLICK AICI!

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!