Senatorul PNL Florin Cîțu anunță că statele occidentale, în frunte cu SUA, au în vedere să introducă sancțiuni impotriva a șapte lideri PSD și ALDE care contribuie major la slăbirea statului de drept prin acțiunile împotriva justiției, scrie aktual24.ro.

Senatorul PNL afirmă că a obținut această informație în urma unei discuții cu un înalt oficial străin. ”Masurile pot fi de la refuzarea vizelor de intrare până la interdicția politicienilor de a participa la întâlniri cu omologii lor din alte țări, supravegherea conturilor bancare, restricții la transferurile bancare etc… Toate, sancțiuni deja aplicate unui număr mare de lideri politici”, afirmă Cîțu.

Iată mesajul integral al senatorului PNL:

Daddy’ deschide lista!

Lucrurile sunt pe cale să intre într-o zonă periculoasă. Nu este clar dacă și pentru România sau doar pentru o parte dintre români! Am participat la o discuție unde, printre alții, erau prezenți și reprezentații a două țări cu care România are parteneriate strategice. Unul dintre ei, m-a luat deoparte și m-a întrebat ce naiba se întâmplă cu România. Era îngrijorat. Printre altele, mi-a spus foarte clar că independența justiției este vitală în țara lui și în restul țărilor membre NATO. Partenerii noștri caută cel mai eficient mod de a da un semnal clar României că nu sunt de acord cu ce se întâmplă. Evident vorbea despre atacurile politicienilor la justiție pentru a-și rezolva problemele personale.

Puțin contrariat am întrebat: ok, și ce se poate întâmpla? Atunci mi-a prezentat un scenariu.

În opinia lor experiență acumulată până acum, măsurile luate împotriva unor țări care nu respectă democrația nu s-au dovedit eficiente când au fost aplicate doar statelor (sancțiuni economice, embargou, etc ). A devenit și mai precis când mi-a explicat că sancțiunile luate împotriva unor lideri politici sunt mult mai eficiente. Mi-a dat exemplu Rusia, Belarus, Coreea de Nord, Iran.

Pe înțelesul tuturor, partenerii noștri strategici pot lua măsuri împotrivă unor oameni politici care generează instabilitate în zonă. Măsurile pot fi de la refuzarea vizelor de intrare până la interdicția politicienilor de a participa la întâlniri cu omologii lor din alte țări, supravegherea conturilor bancare, restricții la transferurile bancare etc… Toate, sancțiuni deja aplicate unui număr mare de lideri politici.

Și acum vine bomba! Există deja o listă de șapte politicieni din guvern și Parlament care sunt pe cale să primească astfel de sancțiuni. Mi-a dat și câteva nume. Miniștri și parlamentari din coaliția PSD+ALDE. Pentru mine este clar, mai ales acum, că a vorbit foarte serios. Activarea acestor sancțiuni este iminentă.

#romaniitrebuiesastie

P.S. În noiembrie 2012, fostul premier Adrian Năstase a fost înștiințat că i-a fost retrasă viză de călătorie în aprilie 2012″.

ATENȚIE! Așteptăm în grup toate persoanele care doresc să se informeze corect sau să dezbată orice subiect. INTRĂ AICI și ALĂTURĂ-TE GRUPULUI NOSTRU – CLICK AICI!

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!