Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a ținut să spună, miercuri, comentând protestele violente din București, că „in general nu mă înconjor de oameni care mint”. Remarca a fost făcută după ce jurnaliștii au întrebat-o cine are dreptate în legătură cu ordinul de reprimare brutală a manifestației din Piața Victoriei: prefectul Speranța Cliseru, o apropiată a sa, sau ministrul Carmen Dan, scrie aktual24.ro.

Firea s-a arătat foarte nemulțumită de faptul că prefectul Cliseru și viceprimarul Bădulescu au fost indicați de ministrul Carmen Dan printre cei care și-au dat avizul pentru reprimarea protestului și a promis că va lua atitudine în cadrul CEX al PSD.


”Inteleg curiozitatea presei și este normal, dar din respect pentru bucurești și pentru colegii din PSD nu voi comenta aceste lucruri sub cupola Primăriei Capitalei. Chiar dacă ar fi anumite lucruri de spus și sunt lucruri de spus, le voi afirma într-un cadru statutar, în cadrul partidului, pentru că sunt lucruri de spus și colegilor mei din PSD (…) Este atât de ușor să jignești și să denigrezi, încât cred că este nevoie de oameni responsabili pentru a nu extrapola această situație.

Cât privește anumite inadvertențe cu privire la anumite afirmații ale doamnei prefect și a unor reprezenanti ai MAI, este o anchetă în curs și orice declarație ar fi de prisos. Ancheta va lămuri toate aceste aspecte (…) Cunosc anumite lucruri, dar nu pot să le exprim public. Pot să vă spun cu notă personală: în general nu mă înconjor de oameni care mint”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general a lăudat-o pe Speranța Cliseru, susținând că regretă plecarea acesteia de la PMB, dar că a fost un câștig pentru București.

Firea a spus că ea se înconjoară de persoane „profesioniste, vârfuri în domeniul lor de activitate, iar Speranța Cliseru este unul dintre cei mai buni oameni din țară în atragerea de fonduri europene. Mi-a părut rău că a plecat de la Primăria Capitalei”.

Firea a precizat că Speranța Cliseru nu a informat-o pe ea în legătură cu nimic din cele întâmplate în noaptea de 10 august, pentru că prefectul nu este subordonat Primăriei Capitalei, ci Guvernului.

„Nu m-a informat că nu aveam calitatea de a fi informată. Prefectul este reprezentantul Guvernului, al premierului, aș vrea să subliniez această informație, a dnei primier. Nu m-a informat, dar am discutat, deși eram într-o deplasare oficial, cu dl viceprimar (Aurelian Bădulescu – n.red) . M-a asigurat că este la dispoziția colegilor de la MAI și Jandarmerie care au atribuții legale și ca le stăm la dispozitie”, a spus Firea, adăugând că nu Primăria dă ordine jandarmilor sau prefectilor.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că Speranța Cliseru și-a dat acordul ca jandarmii să între în forță încă de la ora 20.00, în timp ce șeful Jandarmeriei București a precizat într-un interviu la TVR că ordinul a fost semnat de Cliseru la oră 23.11.

Ulterior, Cliseru a declarat că a semnat ordinul abia după miezul-nopții, când Piața Victoriei era deja golită de manifestanți.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!