Proaspăt revenit în politică, generalul IZMANĂ, Găbiță Oprea, încearcă să își atragă noi simtatizanti cu ajutorul unei fotografii modificată în Photoshop în care dă mâna cu Barack Obama. Trucajul a fost sesizat de internauți și a devenit viral pe Facebook. Cu toate acestea, Oprea susține că imaginea este reală.

Elementele din poze care reflectă trucajul:

1. Ceasul din fotografia MAE în care Obama dă mâna cu Băsescu este cu cifre arabe, iar în fotografia postată de Gabriel Oprea ceasul este modificat, cu alt model, fără cifre.

2. Cutele de pe sacoul lui Obama sunt la fel în ambele poze.
3. Mâna pe care o strânge Obama are degetele fix în aceeași poziție.
4. Expresia fostului președinte Băsescu este aceeași între cele două poze. În plus, reflexiile de lumină de pe capul acestuia sunt exact la fel în cele două fotografii.
5. Poziția lui Bogdan Aurescu este perfect neschimbată între cele două instantanee.
6. Fotograful oficial al Casei Albe apare fix în aceeași poziție și postură (chiar dacă acoperit de Obama în poza postată de Gabriel Oprea).
7. Forma degetului mare al mâinii este aceeași.
POZA ORIGINALĂ
POZĂ TRUCATĂ

Cu toate acestea, Oprea susține în continuare că fotografia este reală. „Așa este ! Pres Obama a dat mîna cu Băsescu cu mine și Aurescu ! Este normal la Mae să fie poza cu Pres Băsescu !”, a scris Oprea, de mai multe ori, ca raspuns la ironiile internauților.

1 COMENTARIU

  1. bai dobitocule maneca costumului cu care dai maana ci Obama est de culoarea costumului lui Base….

Comments are closed.