Un detaliu mai puțin cunoscut despre Viorica Dăncilă pe durata cât a activat ca europarlamentar PSD la Bruxelles este calitatea de membru în Asociația Eubrasil, un grup de prietenie din care fac parte mai mulți membri ai Parlamentului European. Din grupul Eubrasil mai face parte europarlamentarul Renate Weber (ALDE), care a declarat pentru G4Media.ro că din câte știe asociația n-a organizat până acum vreun drum în Brazilia, doar câteva evenimente la care au participat miniștri brazilieni. Brazilia este una dintre destinațiile turistice preferate ale liderului PSD. Potrivit Rise Project, Dragnea este anchetat pentru spălare de bani în Brazilia, scrie Dan Tapalagă pe G4Media.ro.

Europarlamentarii sunt cei care își aleg grupurile de prietenie din care doresc să facă parte iar Viorica Dăncilă a insistat să facă parte din grupul de prietenie cu Brazilia, au declarat pentru G4Media surse politice. Dăncilă figurează din anul 2010 ca membru de onoare în Asociație reprezentând Parlamentul European, adică la un an după ce a ajuns la Bruxelles pe listele PSD, și o gasim în continuare membru până la plecarea din PE după ce a fost numit premier.

Renate Weber, colegă cu Dăncilă în grupul de prietenie Eubrasil, a declarat pentru G4Media.ro că n-a fost în Brazilia și ca nu știe să fi fost organizată vreo deplasare acolo: „De câțiva ani de cand sunt acolo, niciodată n-am ajuns la vreunul din evenimentele lor. Sunt foarte multe altfel de grupuri de prietenie. Din câte stiu, n-au organizat niciodată vreun drum în Brazilia. Nu-mi aduc aminte să fi organizat așa ceva. Stiu de cateva evenimente organizate la Bruxelles, la care au participat ministri din Brazilia sau manifestări culturale”

Brazilia este una din destinațiile de vacanță preferate ale liderului PSD, Liviu Dragnea. RISE Project și Folha de São Paolo, una dintre cele mai mari publicații din Brazilia, au obținut confirmarea că autoritățile din această țară au în desfășurare o anchetă al cărei subiect este președintelui PSD, Liviu Dragnea. Procurorul federal, Carlos Wagner Barbosa Guimarães, ne-a declarat ieri că atât Dragnea cât și Mugurel Gheorghiaș sunt suspecți într-un caz de spălare de bani în Brazilia.

Mugurel Gheorghiaș este un fost coleg de facultate al lui Dragnea și fost acționar principal al TelDrum SA, firmă atribuită de către DNA lui Liviu Dragnea. Gheorghiaș deține o firmă braziliană pe care a folosit-o pentru a cumpăra o vilă de lux, dotată cu teren de tenis și piscină pe malul oceanului Atlantic. Alintată “Casa Grande” de Dragnea și anturajul său, vila i-a găzduit, în numeroase rânduri, pe șeful PSD, pe Costel Comana și pe alți oaspeți din România. Brazilienii suspectează că Gheorghiaș a fost “portocala” lui Dragnea.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!