Potrivit unor surse din interiorul PSD, citate de Realitatea TV, Liviu Dragnea ar fi încercat să manipuleze informațiile legate de intervenția jandarmilor împotriva protestatarilor, pe 10 august. Nemulțumit că nu a avut succes, el vrea să o demită pe Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, și să o lase fără sprijin politic pe Gabriela Firea, scrie aktual24.ro.

Potrivit acestui scenariu, primarul general Gabriela Firea ar fi avut sarcina de a o convinge pe Speranța Cliseru să mintă în privința ordinului dat pentru intervenția Jandarmeriei. Cum prefectul Capitalei nu a fost de acord, atât Cliseru, când și Gabriela Firea vor suporta consecințele: prima ar urmă să piardă funcția de prefect, iar Firea să rămână fără sprijin politic.


Încă de duminică, mai multe surse din PSD au declarat că Gabriela Firea ar fi lipsit de la nuntă lui Valentin Dragnea tocmai pentru că a fost nemulțumită de faptul că intervenția excesiva a jandarmilor din 10 august ar urma să fie pusă în seama Speranței Cliseru, prefectul Capitalei, unul din apropiații săi.

Editorialistul Ion M. Ioniță a declarat, în direct la Realitatea TV, că scenarul, chiar dacă nu este confirmat oficial, pare credibil, pentru că Liviu Dragnea are de ce să fie ingirjorat de influența pe care tabără „Firea-Pandele-Negoita” ar avea-o în PSD.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!