Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, s-a răzgândit, anunță că nu-l mai convoacă pe ambasadorul României în SUA, George Maior, pentru a da explicații privind declarațiile sale legate de scrisoarea lui Rudolph Giuliani, scrie aktual24.ro.

”Ministrul de Externe nu-l va convoca pe ambasadorul George Maior, va avea loc o discuție între ministrul de Externe Meleșcanu și ambasadorul Maior”, au declarat, pentru Ziare.com, surse din MAE.

Mai mult, acestea au precizat că, de fapt, comunicatul remis luni de instituție „a venit în întâmpinarea mesajului transmis de Ambasada SUA la Bucuresti”.

Ministerul anunțase ieri convocarea la ordin după ce ambasadorul spusese că scrisoarea lui Giuliani, în care vorbește despre abuzurile din justiția românească și avansa necesitatea adoptării unei amnistii, nu e altceva decât rezultatul unei acțiuni de „lobby a forțelor care îi apăra pe cei cu probleme cu legea”.

În comunicatul războinic de luni, MAE spunea că „Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, și nu reprezintă poziția MAE” și că „rolul domniei sale este de a promova interesul național așa cum decurge el din consensul la nivel instituțional și să se abțină de la declarații publice de natură să afecteze negativ relațiile bilaterale cu alte state”.

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidențial, a explicat pe Facebook de ce Meleșcanu s-a „razgandit” atât de brusc.

„Daca ne gândim puțin ce s-a întâmplat, ne vom îngrozi. Meleșcanu e vulpoi prea bătrân să nu fi știut încă de ieri nu doar ce e cu scrisoarea avocatului personal al lui Trump, dar și că Ambasada SUA se va delimita de conținutul scrisorii.

Cu toată experiența lui, a aruncat acel ridicol comunicat în care se pregătea să-l muștruluiască pe ambasadorul nostru la Washington, de departe mai credibil decât însuși ministrul de externe român înaintea partenerului strategic.

Așadar, ce s-a întâmplat de a călcat strâmb?

Ușor de intuit. Dragnea, care deja își pregătise răspunsul la propria scrisoare semnată de Giuliani, a luat foc și l-a sunat pe Tăriceanu. I-a amintit că vine remanierea de toamnă și că Meleșcanu ar putea să cadă între scaune. Tăriceanu l-a sunat repede pe șeful diplomaților și i-a pasat mesajul. Meleșcanu a bătut din călcâie, ca să-și salveze pielea, știind milimetric tot ce va urma: că Ambasada va reacționa, iar el se va face de râs, răzgândindu-se. Nu el, Meleșcanu, el, ministrul de externe.

Da, în halul ăsta am ajuns. Ca să ne păstrăm scaunele ministeriale sub fund, sacrificăm credibilitatea institutiei”, a scris Lăzăroiu.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!