Jurnalista Ioana Ene Dogioiu afirmă că scrisoarea prin care Rudolph Giuliani atacă lupta anticorupție din România a fost plătită cu cinci milioane de dolari. Dogioiu a publicat deseori informații confidențiale din culisele Puterii care s-au dovedit apoi a fi reale, scrie aktual24.ro.

Dogioiu afirmă că scrisoarea va fi folosită ca pretext de către Dragnea și PSD pentru a forța adoptarea unei OUG de amnistie și grațiere. Scrisoarea i-a costat pe borfași nu mai puțin de cinci milioane de dolari.


”Scrisoarea lui Rudolf Giuliani a venit mănușă dintr-o altă zonă de maximă disperare, aceea a magnaților condamnați care au pus la bătaie 5 milioane de dolari pentru o operațiune de lobby în favoarea singurei decizii politice care îi mai interesează – amnistia.

Așa se explică și anumite declarații ale fostului șef FBI Louis Freeh în urmă cu ceva vreme, câteva articole prin presă de la Bruxelles și acum, perla coroanei, Rudolf Giuliani.

Trecutul dlui Giuliani este cu adevărat excepțional, tot respectul, dar în acest moment, dl Giuliani nu are nicio calitate oficială, este un avocat de succes, inclusiv al lui Donald Trump, și un lobbist de succes pentru cine are bani suficienți ca să-l angajeze. La fel ca Tony Blair, în felul său, la fel ca dl Freeh, avocatul dlui Adamescu.

Dacă dl Giuliani are dreptul la orice opinie dorește, interesantă, demnă de analizat, poziția oficială a SUA în privința justiției din România este una singură și a fost formulată repetatat atât de la nivelul Ambasadei SUA, chiar de la nivelul Departamentului de Stat.

Este ceea ce a explicat și ambasadorul României în SUA, George Maior, atras într-o ambuscadă pe care cu greu o putea evita. Eu, personal, nu văd nimic greșit în poziția dlui Maior, care atrage doar atenția asupra calității în care vorbește dl Giuliani”, a scris Dogioiu pe ziare.com.

Jurnalistă adaugă că propaganda PSD va justifica adoptarea OUG prin scrisoarea recentă a lui Rudolph Giuliani.

„Tot acest lobby extern bine plătit cere de fapt în mod explicit, la unison: amnistie. Cum zice dl Giuliani după ce ne aburește cu o comisie de magistrați străini, oripilat de colaborarea între procurori și servicii secrete de parcă n-ar fi auzit în viața lui că există FBI? ‘O amnistie ar trebui dată celor care au fost acuzați și condamnați ca urmare a exceselor DNA făcute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv mai multor oameni inocenți care au fost trimiși la inchisoare’.

Asta e ideea! Asta trebuie să se întâmple, dar sub acoperirea unei susțineri externe de această dată, exploatată isteric de televizunile de casă ale PSD.

De aceea Liviu Dragnea a reîncărcat tema puternic și forțează din toate puterile adoptarea ordonanței în ședința de miercuri a guvernului și peste ministrul Justiției, la o adică, că doar a zis domnu’ Giuliani, nu-i așa?”, a mai scris jurnalista.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!