Contractul de asociere dintre TelDrum și Euro Construct Trading 98(adică Golden Blitz)s-a semnat, potrivit datelor din Serviciul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), pe 30 octombrie 2009. Cele doua firme din tabere politice rivale se asociau cu putin inainte de alegerile prezidentiale din 22 noiembrie, cand s-au infruntat Traian Basescu si Mircea Geoana. Liviu Dragnea era pe atunci secretarul general al PSD, mana dreapta a lui Geoana.
Omul Elenei Udrea și al lui Băsescu de la ministerul dezvoltarii, Razvan Murgeanu, făcut de Băsecu și cpnsilier prezidențial, recunostea in 2011 ca s-a intalnit cu presedintele de atunci al CJ Teleorman, Liviu Dragnea si ca i-a spus cu aceasta ocazie ca auditul Comisiei Europene la CJ Teleorman nu e favorabil in ce priveste contractul de reabilitare a drumurilor.
Într-un referat al procurorilor, este descrisă complicitatea dintre Liviu Dragnea şi Alina Bica pentru salvarea lui Ioan Niculae.
„În cursul anului 2013, mai exact după numirea în funcţia de procuror-şef DIICOT a numitei Bica Alina Mihaela, între aceasta şi Dragnea Nicolae Liviu, vicepremier al Guvernului României, au avut loc mai multe întâlniri la sediul firmei TAWIL, situat în Bucureşti, pe strada Mareşal Alexandru Constantinescu, nr 22. Dragnea a precizat că el ar fi de profesie inginer şi nu s-ar pricepe la justiţie şi doreşte să fie consiliat de către Bica. În acelaşi context, Dragnea i-a cerut procurorului-şef DIICOT să-l sprijine pe Ioan Niculae, inculpat într-un dosar al DIICOT, în sensul de a rezolva în mod favorabil dosarul acestuia sau, dacă nu se putea repede, să întârzie soluţionarea lui până după alegerile prezidenţiale, mai exact până la sosirea unui moment politic favorabil. Pentru acest serviciu, Dragnea i-a promis lui Bica suma de 3,5 milioane de euro, banii urmând a fi luaţi de la Ioan Niculae şi ulterior înmânaţi magistratului. Totodată, Dragnea a promis că o va sprijini să obţină funcţia de procuror general al României în scopul celor mai sus arătate”, se arată în referatul DNA.
Procurorii DNA descriu în amănunt modelul conspirativ prin care vicepremierul Guvernului şi procurorul-şef al DIICOT ţineau legătura.
„Legătura dintre Dragnea Nicolae Liviu şi Bica Alina Mihaela se ţinea cu ajutorul unor telefoane dedicate numai acestor convorbiri, un telefon fiind la un om de încredere sau şofer al lui Dragnea şi celălalt la Bica. Convorbirile aveau loc numai prin sms-uri, iar la momentul în care se stabileau întâlnirile dintre cei doi, respectiv între omul de încredere al lui Dragnea şi Bica, aceasta se deplasa în zona „Rondul Francis” aflat pe strada Ghe. Brătianu şi de acolo era preluată de şoferul lui Dragnea şi dusă la sediul firmei TAWIL, unde o aştepta Dragnea”, se mai arată în referatul DNA.
În timpul anchetei penale, al cărui subiect era Ioan Niculae, Alina Bica ar fi intervenit şi ar fi făcut presiuni asupra procurorului de caz pentru a nu mai monitoriza un număr de telefon pe care îl utiliza Liviu Dragnea pentru a ţine legătura cu ea.
„Procurorul de caz în cauza care-l priveşte pe Ioan Niculae, cu care Alina Bica nu se află în relaţii bune, a solicitat în timpul şi în interesul urmăririi penale un document unei firme care trebuia să arate cine era utilizatorul unui anumit număr de telefon. Acel număr de telefon ar fi aparţinut chiar lui Liviu Dragnea şi acesta, neştiind ce răspuns să ofere firma intervievată, i-a cerut sfatul Alinei Bica. Aceasta i-a indicat lui Liviu Dragnea ca firma să răspundă că era telefonul unui angajat. Ulterior, Alina Bica şi-a dat seama că vocea îi aparţinea lui Liviu Dragnea şi putea fi recunoscută, motiv pentru care a făcut presiuni asupra procurorului de caz să renunţe la solicitare sau să găsească o soluţie şi să nu se mai lege de acest număr de telefon, în scopul de a nu-l mai implica pe Liviu Dragnea”.
Despre procurorul Cerbu. Care a demisionat de la DNA și a ajuns șef la DIICOT…
Viorel Cerbu, împreună cu procurorul Gheorghe Bocşan, au lucrat la început în dosarul vicepremierului Liviu Dragnea. Procurorul Viorel Cerbu însă a decis să se retragă „subit” din anchetă. Procurorul Viorel Cerbu a făcut parte şi din comisia de la Ministerul Justiţiei, alături de Mona Pivniceru, care a decis să îl nominalizeze pe Tiberiu Niţu pentru funcţia de procuror general.
In 30 ianuarie 2014, CSM a avizat numirea lui Viorel Cerbu la DIICOT, dupa ce la sfarsitul anului 2013 acesta ceruse incetarea activitatii la DNA si plecarea la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti.
Potrivit Hotararii nr. 487 din 26 august 2014 a Sectiei pentru procurori a CSM, Procurorul General al Romaniei Tiberiu Nitu a propus numirea lui Viorel Cerbu ca procuror sef al Serviciului de prevenire si combatere a traficului ilicit de droguri din DIICOT, in conditiile in care postul era vacant, procurorul fiind delegat pe aceasta functie, scrie comisarul.ro.
vorba aia mioritica: o mana spala pe alta…toti sunt uniti intre ei, nu conteaza partidul, la popor se dau nevinovati…dar poporul e prost, doarme pe al de sute de ani…
Comments are closed.