Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprisan, a depus o „cerere de anonimizare” în locul declarațiilor anuale de avere și de interese, informează Ziarul de Vrancea. Astfel, Oprișan refuză să-și declare public veniturile și interesele, așa cum prevede legislația privind transparența în administrația publică, scrie aktual24.ro.

Oprisan se prevalează de noile reglementări în domeniul protecției datelor cu caracter personal. Exemplul său a fost urmat de cei doi vicepreședinți, de secretarul județului și de mai mulți funcționari. În cazul acestora din urmă, a funcționarilor, pare a fi un aranjament menit să-i acopere pe cei patru șefi ai instituției.

În locul declarațiilor de avere și de interese pe care Marian Oprisan ar fi trebuit să le publice, în această perioadă, pe website-ul Consiliului Județean, apare mențiunea „cerere anonimizare“.

Aceeași mențiune – „cerere anonimizare“ – apare în dreptul secretarei județului, Raluca Dan, mâna dreaptă a lui Oprișan dar și a celor doi vicepreședinți, Ionel Cel Mare (ALDE) și Dănuț Cristian (PSD).

Pe site-ul CJ Vrancea, cei care încearcă să acceseze declarațiile de avere ale lui Oprișan din ultimii ani sunt redirecționați către pagina principală a site-ului.

Reglementările GDPR i se potrivesc mănușă lui Marian Oprișan care a avut întotdeauna probleme ca să justifice luxul ostentativ pe care l-a afișat – limuzinele de sute de mii de euro, fortăreața de la km. 25, reședința din București, terenurile de la Petresti etc. – comparativ cu sărăcia din declarațiile sale de avere , menționează Ziarul de Vrancea.

Potrivit propriilor explicații, mașinile pe care le conduce îi sunt încredințate în folosință de buni prieteni, oameni de afaceri cu suflet mare care derulează afaceri cu statul sau cu firme conectate la banul public. În schimb, averea imobiliară și banii – a căror valoare, conform propriilor estimări, dintr-o emisiune televizată, se apropia de 1 milion de mărci germane, în perioadă ’96 – ’98 – i-a trecut pe numele mamei sale.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!