Președintele USR, Dan Barna, a spus, după votul asupra moțiunii de cenzură, că această zi este una istorică “trista și neagră”, în care PSD a decis să facă “bloc comun în jurul unui dublu condamnat penal”. Barna susține că are surse potrivit cărora Guvernul va adopta o Ordonanță de urgență prin care li se va permite persoanelor condamnate penal să facă parte din Executiv, scrie aktual24.ro.

“Din acest moment, PSD devine un partid infracțional. Este o dată istorică tristă și neagră pentru România, pentru că cel mai mare partid din România a decis, având ocazia să dea un mesaj cetățenilor de asumare a guvernării și de asumare a viitorului României, a decis să facă bloc comun, bloc în jurul unui dublu condamnat penal. În acest moment, întregul PSD, prin votul parlamentărilor pe care i-a avut astăzi în plen, își asumă faptul că este un partid corupt, care susține explicit și neechivoc corupția și un stat infracțional, așa cum România devine prin Codurile penale”, a spus Dan Barna, citat de news.ro.

Acesta a mai spus că are surse potrivit cărora Guvernul va adopta o Ordonanță de urgență prin care li se va permite persoanelor condamnate penal să facă parte din Executiv.

Citește și ”DNA a trimis-o în judecată pe Sevil Shhaideh – peste 55 de milioane de euro prejudiciu

„Avem informații că urmează OUG peste vară prin care se va elimina legea din perioada Năstase prin care condamnații penal nu puteau face parte nici din Guvern. Înțelegem că Liviu Dragnea se pregătește să devină prim-ministru. Înțelegem că orice regulă de decență și de respectare legii în România urmează să fie indepartata”, a mai explicat acesta.

Moțiunea de cenzură împotrivă Cabinetului Dăncilă a fost respinsă de Parlament, astfel că Guvernul Dăncilă rămâne în funcție. Au fost 166 de voturi în favoarea moțiunii și erau necesare cel puțin 233 de voturi favorabile pentru ca moțiunea să treacă, iar Guvernul să fie demis.

ATENȚIE! Așteptăm în grup toate persoanele care doresc să se informeze corect sau să dezbată orice subiect. INTRĂ AICI și ALĂTURĂ-TE GRUPULUI NOSTRU – CLICK AICI!

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!