Fostul ministru de Interne Ioan Rus, lider al grupului din PSD cunoscut sub numele de Grupul de la Cluj, a anunțat marți, la Realitatea TV, că a decis să susțină Mișcarea Pro România, creată de Victor Ponta, Sorin Câmpeanu și Daniel Constantin. El a criticat în termeni foarte duri PSD și unanimitatea cu care se iau deciziile în partid, pe care o consideră înspăimântătoare, concluzia sa fiind: „PSD s-a băgat pe o stradă cu sens unic, nu mai există ieșiri nici în dreaptă, nici în stânga și o să dăm cu capul în gard”, informează aktual24.ro.

„Eu personal, deși am spus că nu mă interesează, nu pot să las să meargă așa, toți avem copii, trebuie să facem ceva. Față de situația și condițiile care sunt acum, cred că rolul social-democrației românești în forma asta se va diminua drastic în perioada următoare, dar poporul român are nevoie de social-democrație adevărată ca de aer, că așa e formația noastră. Soluția pe care o propun Victor Ponta, Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu cred că este o soluție bună și eu îi voi sprijini pe ei. Pentru că Pro România nu înseamnă împotrivă cuiva, ci doar pentru. Eu nu sunt fondator acolo, dar am anunțat acum că îi voi sprijini pe ei”, a declarat Rus fără a preciza care va fi situația sa în PSD.

Potrivit fostului lider PSD, social-democrația are probleme și în Franța, Germania, Polonia, Ungaria și ea trebuie refondata și la noi.

„Daca Ponta, Constantin, Câmpeanu vor reuși să aibă o linie proprie și să gândească mereu pozitiv, nu în scandaluri, eu îi susțin, nu poți să spui că „vei merge până la capat”, ce înseamnă asta?! Dacă acest mic partid va sta pe aceeași poziție de „pro” și se vor concentra pe dezvoltare… eu îi sprijin pe colegii aceștia mai tineri. E și o chestiune de generație, sunt oameni între 40 și 50 de ani, au vitalitate, perspectivă, viitor, timp să aștepte, vreau să ajut această mișcare politică cu speranța că ea va avea adepți și va promova principii ale social-democrației adevărate. Sunt convins că va avea și succes”, a explicat Ioan Rus, citat de news.ro.

Întrebat despre apropierea lui Vasile Dâncu de Liviu Dragnea, Ioan Rus a spus că „nimic nu e pierdut, poate a fost doar o etapa”.

Citește și ”ȚARĂ DE VÂNZARE! Dictatura borfașilor, cea mai mare rușine pe obrazul acestei națiuni

„Nu am vorbit cu Vasile Dâncu pe tema asta (apropierea de Pro România – n.red.), o să ne întâlnim, o să discutăm, nu știu exact care sunt obiectivele lui. Dar am vorbit cu Vasile Pușcaș vizavi de modul în care se refondeaza social-democrația europeană, de unde și încotro. Am fost amândoi foarte ocupați, dar pentru orice vine vremea și a discuțiilor. Oricum, societatea românească are nevoie de social-democratie”, a explicat Rus.

Liderul grupului de la Cluj a criticat în termeni extrem de duri „unanimitatea” în care se iau deciziile în PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea.

„Consensualitatea, unanimitatea cu care se iau deciziile în CEx este absurdă, nimeni nu gândește cu un centimetru mai la stânga sau la dreapta, ori suntem toți spălați pe creier ori am fost injectați cu ceva. Nu se poate. Asta nu poate duce la evoluție pozitivă a partidului, chiar dacă în fruntea lui s-a află un geniu”, a arătat Ioan Rus.

El se declară înspăimântat de-a dreptul de modul în care se iau deciziile în partidul social-democrat în prezent:

„Nu a mai fost niciodată așa ceva în PSD, această consensualitate, mai mult decât unanimitate, și asta mă înspăimântă de-a dreptul. Am participat la sute de ședințe de-astea de-a lungul vremii. De exemplu Marian Vanghelie, chiar dacă nu avea o cultură politică, făcea scandal pe chestiuni la care ținea. Baronii locali, votați de județele lor, aveau puncte de vedere, era o dispută extraordinară în orice BPN, pe resurse și pe proiecte. Acum văd că nimeni nu are nimic de spus”, a spus Ioan Rus.

„Incep să cred tot mai solid că PSD s-a băgat pe o stradă cu sens unic, nu mai există ieșiri nici în dreapta, nici în stânga și o să dăm cu capul în gard”, a fost concluzia să.

ATENȚIE! Așteptăm în grup toate persoanele care doresc să se informeze corect sau să dezbată orice subiect. INTRĂ AICI și ALĂTURĂ-TE GRUPULUI NOSTRU – CLICK AICI!

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

Comments are closed.