Pentru prima oară de la alegerile parlamentare din decembrie 2016, partidele care formează coaliția de guvernare nu mai dețin, singure, majoritatea necesară adoptării ”promisiunilor electorale” în Camera Deputaților.

Un număr de 5 deputați PSD s-au înscris în ultimele zece zile în Pro România, noul partid al lui Ponta: Marilena Meiroșu, Cătălin Nechifor, Mircea Titus Dobre, Gabriela Podașcă și Nicolae Bănicioiu. Coaliția de guvernare formată din PSD și ALDE a pierdut, în acest fel, majoritatea în Camera Deputaților.

Citește și ”Dragnea a pierdut controlul! Mihai Tudose și Ecaterina Andronescu pleacă din PSD

PSD și ALDE au nevoie de 165 de voturi să-și treacă legile prin camera inferioară a Parlamentului, însă nu mai au decât 164 de voturi: după plecările recente din PSD, social-democrații au rămas cu 149 de deputați, iar ALDE are 15 deputați.

Este pentru prima oară de la alegerile parlamentare din decembrie 2016 când PSD și ALDE nu mai dețin, singure, majoritatea în Camera Deputaților. Dacă până acum ajutorul UDMR-ului și al minorităților era opțional, de acum înainte acesta devine obligatoriu.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!