Site-ul stiripesurse.ro, deținut de Iosif Buble, soțul deputatului PSD Diana Tusa, publică stenograma unei confruntări dure între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu care a avut loc, vineri, în ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Ștefănescu a mers până acolo încât l-a amenințat pe Dragnea că ar putea să-l dea jos din funcție.

Scandalul a pornit de la postul de ministru al Educației. Codrin Ștefănescu a susținut-o pe Ecaterina Andronescu, în timp ce Dragnea îl sprijinea pe Valentin Popa, care a și câștigat, de altfel.

Iată stenograma, publicată de stiripesurse.ro:

Codrin Ștefănescu: Nu putem pleca din această sală în fața celor care ne votează, în fața zecilor de mii de psd-iști și a milioanelor de români care ne votează ca la inițiativa lui Nelu Stan de la Suceava cu susținerea președintelui Liviu Dragnea să votăm împotriva celui mai cunoscut comunicator al nostru. Nu il putem vota pe domnul Popa care, până ieri, nici nu era membru PSD!

Liviu Dragnea: Te intrerup, Codrine, pentru că îl jignești pe domnul Popa!

Codrin Ștefănescu: Scuze, nu jignesc pe nimeni!

Liviu Dragnea: Ba da, jignești!

Codrin Ștefănescu: Faptul că domnul Popa e nou în PSD nu e jignire. Vă simțiți jignit domnule Popa?

Valentin Popa: Nu!

Liviu Dragnea: Te rog să te oprești Codrine, acum vorbesc eu!

Codrin Ștefănescu: De ce mă întrerupi?

Liviu Dragnea: Așa cum spuneai și tu… pentru că pot!

Codrin Ștefănescu: Și eu te pot întrerupe oricând și pot spune lucruri cu care sărim în aer!

Liviu Dragnea: Te întrerup pentru că încă sunt președintele PSD!

Codrin Ștefănescu: Ai spus bine… încă!

Moment în care sala a rămas bulversată. Mai mulți reprezentanți ai unor organizații puternice au început să vocifereze. Dialogul între cei doi a continuat:

Codrin Ștefănescu: Nu e posibil ca acum o săptămână să o propunem prim-ministru alături de doamna Dancila și azi doamna Andronescu să piardă votul în CExN pentru că Liviu Dragnea îl susține pe un necunoscut. O voi vota pe Cati și o voi vota cu ambele mâini, scrie aktual24.ro.