România a decis, luni, să expulzeze un diplomat rus, în semn de solidaritate cu Marea Britanie și alte state europene.

Statele Unite au anunțat, tot luni, că  60 de diplomați ruși vor fi expulzași  în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic a fostului spion rus Serghei Skripal și fiicei sale pe 4 martie la Salisbury, în Anglia, relatează The Associated Press.

Potrivit unor oficiali de rang înalt din cadrul administrației Trump, între rușii expulzați se află 12 spioni despre care Washingtonul crede că acționează sub acoperirea diplomatică a misiunii ruse la ONU.

Potrivit Reuters, administrația Trump a dispus de asemenea închiderea Consulatului Rusiei de la Seatlle. Consulatul rus din Seattle reprezintă, afirmă sursele citate, o îngrijorare în domeniul contraspionajului, din cauza apropierii acestuia de o baza aparținând Marinei americane (US Navy), scrie AP.

Aceste măsuri vizează să semnaleze faptul că în Statele Unite acționează un numar ”inacceptabil de mare” de spioni ruși și reprezintă o masură de retorsiune în otrăvirea fostului dublu agent rus Serghei Skripal și a fiicei sale în Regatul Unit.

Oficialii citați au solicitat protecția anonimatului, întrucât nu au fost autorizați să facă declarații cu privire la acest subiect.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!