Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a susţinut, la Antena 3, că nu ar trebui să excludem varianta în care România să aibă graniţă comună cu Rusia, însă românii nu ar trebui să îşi facă griji din acest motiv, scrie Epochtimes-romania.com.

„Războiul de uzură va continua, continuă, se vede foarte bine. Mai mult ca niciodată se vede şi aici. Naţiunile se adună şi încep un nou efort de solidaritate. În septembrie vom avea o nouă întâlnire în formatul Rammstein. În acest moment, după cum se vede în operaţiunile de pe front, atât forţele ruse care atacă, cât şi ucrainenii care se apără, se pregătesc oarecum din punct de vedere logistic pentru o bătălie destul de dură care va fi înaintea sezonului ploios, noroios, cum se spune în Ucraina. Şi, cu siguranţă, în septembrie vor fi operaţiuni dure militare”, a declarat Vasile Dîncu.

Şeful Apărării i-a asigura pe români că, în acest moment, pot să stea liniştiţi pentru că suntem în cea mai bună situaţie posibilă, din perspectiva securităţii şi apărării României.

„Suntem în Alianţa cea mai puternică, avem o umbrelă strategică şi ne apără în acest moment. România şi NATO nu există şanse ca să intre într-un conflict militar deschis în acest moment. Dar faptul că se apropie Rusia sau se schimbă configuraţia vecinilor într-o anumită măsură, nu trebuie să ne îngrijoreze. Armata României, Guvernul României, NATO şi Uniunea Europeană lucrează în sensul de a asigura securitatea teritoriilor”, a afirmat Vasile Dîncu.