Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a anunțat, luni seara, la TVR1, că în cel mult o săptămână va fi adoptată Hotărârea de Guvern pentru înființarea Fondului Suveran de Investiții și Dezvoltare, care va stabili companiile care intră în componența acestuia.

Sunteți de acord cu declanșarea referendumului pe tema Justiției?

View Results

Loading ... Loading ...

A fost existat ultima discuție pe Fondul Suveran săptămâna trecută, membrii coaliției (PSD-ALDE) s-au pus de acord asupra formei în care trebuie să arate HG. Probabil că în cel mult o săptămână va fi aprobată în Guvern”, a spus Vâlcov.

El a spus că acesta trebuie să fie principalul motor de dezvoltare al companiilor românești.

Vâlcov a susținut că până la jumătatea anului fondul va deveni operațional.

Guvernul a aprobat în noiembrie 2018 OUG privind Fondul Suveran însă companiile care vor intra în componența acestuia urmează să fie stabilite printr-o hotărâre de Guvern. A doua zi, fostul premier Victor Ponta a dat publicității un punct de vedere al Ministerului Justiției care atrăgea atenția asupra unor probleme de constituționalitate ale ordonanței: urgența actului normativ nu se justifică, sintagma de ”fond suveran” poate genera confuzii, precum și derogările de la anumite acte normative. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a evitat apoi să dea un răspuns clar dacă susține ordonanța sau nu, precizând doar că a fost în Guvern când s-a adoptat actul normativ.

Inițial, Fondul Suveran a fost creat prin lege adoptată de Parlament, dar Curtea Constituțională, sesizată de către opoziție și de președintele Iohannis, a decis că legea este neconstituțională. Hotărârea a fost adoptată pe 18 iulie, CCR stipulând că legea încalcă principiul separației puterilor în stat deoarece obiectul de reglementare ar trebui să fie obiectul unei hotărâri de Guvern. (Sursa: G4Media.ro)

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!