Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion a atras atenţia, marţi, că la dezbaterile pentru noile legi ale Educaţiei are loc, de fapt, un dialog regizat, nu transparenţă, scrie Epochtimes-romania.com.

„În timp ce scriu aceste cuvinte, la Constanţa are loc o dezbatere organizată de inspectoratul şcolar privind proiectul Legii învăţământului preuniversitar, în prezenţa lui Bogdan Cristescu, unul dintre adjuncţii lui Sorin Cîmpeanu. De ce dialog regizat? Pentru că accesul s-a făcut doar pe baza de invitaţie, cu listă la intrare, fiind permis accesul în mod discreţionar – cum dă ordin mai marele şef de la ISJ. Este şocant că se interzice accesul la dezbatere tocmai reprezentanţilor elevilor, adică tinerii de la Asociaţia Elevilor din Constanţa”, a declarat Stelian Ion.

Fostul şef al Justiţiei i-a transmis un mesaj public direct ministrului PNL al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: „Domnule ministru, vă este frică de critici? Vă consideraţi atoateştiutor, iar urechea dumneavoastră este prea sensibilă la vocile care fac şi altceva în afară de a vă lăuda şi aplauda?”

În opinia liderului USR, Sorin Cîmpeanu trebuie să clarifice urgent ceea ce s-a întâmplat astăzi la Constanţa, fiind „un abuz fără margini” la adresa principiului transparenţei decizionale.

„În aceeaşi notă a bătăii de joc, Ministerul Educaţiei organizează mâine şi poimâine dezbaterile publice pe proiectele celor două legi. În stilul clasic, online, anunţând posibilitatea cetăţenilor de a se înscrie cu o zi înainte”, a afirmat Stelian Ion.