Infractorul șef al PSD, Liviu Dragnea, a justificat marți semnarea protocolului secret cu SRI pe vremea când era ministrul Dezvoltării prin faptul că astfel de protocoale sunt necesare pentru protecția instituțiilor publice. El a susținut că doar protocoalele secrete încheiate de SRI cu structuri din Justiție sunt ”ilegale și neconstituționale”, scrie G4Media.ro.

”Este vorba despre un protocol care se referă la cybersecurity, și anume la proteția datelor pe care le utilizează Ministerul Dezvoltării Regionale și instituțiile din subordine față de atacurile cibernetice și nu vorbim doar de atacurile unor hackeri, ci și din partea unor entități străine. Este un timp de protocol care s-a încheiat, din câte știu eu, cu toate ministerele. El a fost încheiat înaintea mea, eu doar am semnat revizuirea, dar asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu ce s-a făcut înaintea mea. N-are niciun fel de legătură cu toate minciunile spuse (…) Nu se poate compara cu protocoale secrete semnate între SRI și structuri din Justiție, care sunt întocmite sau încheiate într-un mod ilegal și neconstituțional. Tipul ăsta de protocoale între SRI și instituții publice sunt necesare, dar de aici și până la a spune că am colaborat cu statul paralel… și se vede colaborarea mea cu statul paralel. O simt cu fiecare termen la judecată”, a declarat Dragnea la Parlament.

Precizările liderului PSD vin după ce dacnews.net a dezvăluit în urmă cu o lună că Dragnea a semnat în 2014, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale, un protocol secret de colaborare cu Serviciul Român de Informații.

De precizat este și faptul că, deși toată clica de borfași susține că protocoalele din Justiție sunt ilegale și neconstituționale, niciunul dintre aceștia nu au precizat care sunt articolele din lege sau din Constituție ce sunt încălcate.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!