Presedintele PNL, Florin Citu, a fost les, marti, in functia de presedinte al Senatului cu 82 de voturi. Anca Dragu, de la USR, a primit 25 de voturi, scrie Aktual24.ro.

Citu a fost ales presedinte cu ajutorul senatorilor PSD, ca urmare a intelegerii dintre PSD  si PNL. Anterior, deputatii PNL l-au votat pe Marcel Ciolacu ca presedinte al Camerei Deputatilor.

Anca Dragu (USR) a fost revocata marti de la conducerea Senatului, propunerea de revocare fiind votata de 82 de senatori.

Au fost inregistrate 82 de voturi ”pentru”, 24 ”impotriva” si 9 abtineri.

Dragu a declarat, marti, in sedinta de plen in care se dezbatea cererea PNL-PSD si UDMR de revocare a sa din functie, ca ceea ce se intampla este un abuz de putere si o tentativa de a acapara total o institutie a statului roman, un fenomen numit tirania majoritatii.

Reacția USR:

”In contextul intelegerii toxice dintre PSD si PNL si a demersurilor grabite de a acapara conducerile celor doua Camere, USR anunta ca o sustine pe deputata Cristina Pruna pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor. In acelasi timp, USR va lupta pentru a impiedica abuzul deosebit de grav pe care noua majoritate parlamentara PSD-PNL-UDMR il orchestreaza la Senat in scopul revocarii neconstitutionale a presedintei Anca Dragu.

Dupa ce au negociat cum sa-si imparta parghiile de influenta si banii romanilor, PSD, PNL si UDMR trec astazi, cu o graba demna de o cauza mai buna, la acapararea conducerilor Camerei Deputatilor si Senatului. O fac la fel cum au facut politica in ultimul timp: in total dezinteres si dispret fata de cetatenii care i-au votat si fata de binele tarii.

La Camera Deputatilor, PSD, PNL si UDMR isi dau astazi mana pentru a-i da functia pe tava lui Marcel Ciolacu, dupa ce l-au instalat interimar la conducere pe sinecuristul Sorin Grindeanu. USR nu accepta jocurile de culise ale noului FSN si o sustine, in schimb, pe deputata Cristina Pruna, in prezent vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

La Senat, PSD, PNL si UDMR vor forta, tot astazi, revocarea din functia de presedinte a Ancai Dragu, demers pe care vor sa-l intemeieze pe un Regulament al Senatului cu multe semne de intrebare in ceea ce priveste neconstitutionalitatea, fapt atestat de Curtea Constitutionala inca din anul 2005. 

USR intelege dorinta noului FSN de a acapara toata puterea in statul roman, dar nu va accepta incalcarea Constitutiei doar de dragul de a satisface orgoliile marunte ale politicienilor aflati vremelnic la butoanele puterii. USR va face toate demersurile pentru a impiedica abuzurile coalitiei hotiei, pentru a apara valorile democratice si europene”, se anunta intr-un comunicat al USR.

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 20.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI