Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, l-a acuzat luni, într-o postare pe Facebook, pe președintele Klaus Iohannis pentru uciderea fetiței de 11 ani din Dâmbovița, susținând că, din cauza faptul că șeful statului nu a numit un ministrul de Interne, nu are cine ”să coordoneze lupta zilnică a polițiștilor cu criminalii și infractorii”, scrie G4Media.

Ministerul de Interne (MAI) a rămas fără ministru după ce Nicolae Moga a demisionat din funcție la doar câteva zile de la numire pe fondul crimelor de la Caracal. Viorica Dăncilă l-a numit interimar pe Mihai Fifor, iar ulterior l-a propus ministru titular pe Daniel Chirilă, fost ofițer al serviciului secret al MAI, fostul Doi și-un sfert, de unde s-a pensionat la doar 39 de ani cu o pensie anuala de 91.200 de lei.

Președintele Iohannis a respins propunerea, argumentând că Dăncilă este obligată să vină în Parlament pentru a cere un nou vot de încredere pentru guvern în urma ruperii coaliției de guvernare de către ALDE. Șefa PSD a contestat gestul președintelui la Curtea Constituțională, dar judecătorii i-au dat dreptat, cu unanimitate de voturi, lui Klaus Iohannis.

Postarea integrală pe Facebook a lui Mihai Fifor:

Domnule președinte Iohannis, v-am întrebat, cu ceva timp în urmă, dacă mai este nevoie să moară oameni ca să deblocați activitatea Guvernului.

La sfârșitul săptămânii trecute s-a produs o nouă tragedie – o altă fetita, de această dată din Dâmbovița, a fost victima unei crime oribile. Iar asta în timp ce Ministerul Afacerilor Interne rămâne blocat la vârf, neexistând nici măcar un ministru interimar care să conducă sistemul și să coordoneze lupta zilnică a polițiștilor cu criminalii și infractorii.

Acum când, din nefericire, încă o tragedie s-a produs, vă puneți în mod laș un parlamentar cel putin exotic de la PNL să atace premierul și Guvernul pentru că nu ar lua măsuri în domeniul ordinii și siguranței publice.

În mod cinic, și parlamentarul și dumneavoastră știți foarte bine că nu se pot lua aceste măsuri pentru că ați blocat Executivul.

Da, din cauza dumneavoastră, prin blocarea interimatelor, în disprețul Constituției, nu se pot reforma sisteme vechi și cu probleme de zeci de ani. În acest timp mor oameni, iar PNL la comanda dumneavoastră politizează astfel de situații pentru că așa v-ați obișuit să faceți audiență – pe suferința oamenilor.

Știți bine că în urma tragediei de la Caracal s-au luat măsuri concrete la nivelul Guvernului – din punct de vedere legislativ și instituțional – pentru a se îmbunătăți reacțiile statului în situații de urgență și pentru a fi alocate resurse suplimentare în asemenea situații.

După care ne-ați blocat și mai tare. Domnule candidat Iohannis și domnilor de la PNL, în loc să discutăm despre cum blocați instituții și nu le lăsați să se modernizeze, poate ar trebui să discutăm cu responsabilitate și lipsă de orgolii cum putem sprijini toți instituțiile să se reformeze și să nu mai permită greșeli cauzatoare de moarte.

Poate ar trebuie să vedem cum putem apăra România de acești monștri care iată, unii trăiesc la noi în țară, dar alții vin chiar din afară, din țări cu pretenții față de securitatea cetățenilor în spațiul european.

Cer încă o dată tuturor politicenilor să nu mai facă rating pe astfel de subiecte și să se aplece serios asupra măsurilor care pot schimba cu adevărat ordinea și siguranța.

Condoleanțe familiei indurerate! Sunt cu sufletul alături de durerea acestora și sper din toată inima că vinovatul își va găsi pedeapsa pe care o merită.

Cetățeanul olandez care este principalul suspect în cazul uciderii fetiței de 11 ani din Dâmbovița a fost pus oficial sub învinuire pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat, agresiune sexuală și lipsire de libertate, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

  1. Mai oameni buni nu mai publicati cucuveaua asta pe pgina ca va strica imaginea de profesionisti. Idioata asta nici nu trebue ascultata nu publicata.Nea facut de ris in toată Europa vreti sa ne faca de ris si Botosaniu?Eu am respect pt acest oras si omenii lui, pentru voi ca ziaristi jos palaria ,dar lasatine cu psd in pace.Ne -am saturat de ei si tot ce au facut pt această țară. Nu-i mai vrem nici macar in poze.

Comments are closed.