Federaţia nu a însoţit acest gest de nicio explicaţie şi abia luni după prânz, la 5 zile distanţă şi numai după ce ProSport s-a interesat despre situaţia ivită, a apărut o motivare: probleme tehnice. Ulterior, pe site-ul FRF a apărut şi un scurt anunţ care vorbeşte despre o sistare „momentană” – care durează de joi!

Fanii din galeria “Uniţi sub Tricolor” cred însă că dispariţia biletelor de la vânzare are legătură cu partidele România – Spania 1-2 şi România – Malta 1-0, în urma cărora UEFA a stabilit că următoarea întâlnire de acasă în preliminarii, România – Norvegia din 15 octombrie, se va disputa fără spectatori. Bănuiala pare îndreptăţită, mai ales că luni dimineaţă, într-o intervenţie telefonică la RFI, Gabriel Berceanu, director de comunicare al FRF, a menţionat în treacăt că la federaţie există teama că s-ar putea produce nişte evenimente şi la partida din deplasare cu Feroe, în urma cărora UEFA să dicteze meci fără spectatori şi la România – Suedia, din 15 noiembrie.

Ce au putut citi iniţial fanii pe site-ul FRF: biletele sunt scoase la vânzare şi vor fi disponibile până pe 1 octombrie

”Noi o să mergem cum am mers întotdeauna. Nu va fi asta o oprelişte

Fanii de la “Uniţi sub Tricolor” spun că ei vor merge oricum în Feroe, indiferent dacă federaţia vinde sau nu biletele, şi că, prin această manevră, FRF pune în pericol calificarea. “Noi tot vom merge în Feroe! E a treia oară când mergem acolo noi, ca grup, la meciurile naţionalei. Acum, întrebarea mea pentru federaţie ar fi: cine, din ăia 50.000 de spectatori de la partida cu Spania, a mers măcar o singură dată în Feroe, nu de 3 ori, ca noi, după echipa naţională, ca s-o susţină?”, a comentat pentru ProSport Cristian David, component al grupului de suporteri “Uniţi sub Tricolor”.

“Noi o să mergem cum am mers întotdeauna. Nu va fi asta o oprelişte. Până acum câţiva ani, nici nu vindea federaţia bilete! Dealtfel, tot noi am introdus moda asta, de a se vinde bilete în deplasare, pentru că până acum câţiva ani nu mergea nimeni în ţările nordice, în ţările baltice, în orice insulă mai îndepărtată sau orice stat mai mic nu mergea nici naiba.”

Ce au găsit suporterii pe site-ul FRF şi pe site-ul Bilete.ro timp de 5 zile, începând de joi şi până luni după-amiază

“Nu vor rezolva nimic, dar lipsesc naţionala de susţinere

Reprezentantul galeriei afirmă că, de fapt, întreaga poveste dăunează tot naţionalei: „Nu e vorba de noi aici, e vorba de alţii care ar fi venit la meci. Ultima oară când am fost în Feroe, acum cinci ani, pe lângă noi, care eram 20 de oameni, mai erau încă vreo 80 de inşi. Cred că veniseră din Danemarca. Şi-au luat bilete, au stat lângă noi, am făcut atmosferă, am cântat împreună. Cred că a contat şi asta în ideea că am obţinut o victorie atunci. Acum, FRF scoate biletele de la vânzare. Dacă asta e soluţia lor şi cred că pot să facă treaba asta, să ţină suporterii departe de stadion, e o problemă mai mare decât problema sancţiunilor UEFA în sine. Crede-mă, Feroe nu sunt o ţară unde te duci şi spui că baţi garantat acolo! S-ar putea să piardă sau să facă egal. Şi să nu mai conteze ce faci cu Norvegia acasă. Deci, oamenii nu le gândesc foarte în profunzime. Dacă federalii îşi închipuie că nevânzând bilete la meciurile din deplasare vor rezolva vreo problemă, din punctul meu de vedere fac mai rău! Adică nu numai că nu vor rezolva nimic, dar lipsesc naţionala de susţinere. Ei, nu noi, vor face lucrul ăsta!”.

Burleanu e ţinut în joc de glezne de către fani şi în privinţa temerilor că la partida din Feroe s-ar putea întâmpla ceva “neprevăzut”: “Habar n-am ce se va întâmpla în Feroe. Nu se poate spune că noi plănuim să facem nu ştiu ce. Sunt lucrurile care se întâmplă în lumea ultras de foarte mult timp. Ca şi scandările. E ca şi cum la echipele de club ai interzice să scandeze Steaua împotriva celor de la Dinamo. Noi suntem la nivel de naţională şi adversarii noştri sunt alte naţionale. Dar nu e o chestie xenofobă sau rasistă când ai o rivalitate cu Ucraina, Ungaria, Rusia. Şi sunt scandări inclusiv politice, ăsta e fotbalul!”.

Răspunsul FRF: „Probleme tehnice. Se rezolvă până la sfârşitul zilei”

Contactat de ProSport, directorul de comunicare al FRF, Gabriel Berceanu, a dat asigurări că nu e vorba de ceva premeditat şi că biletele vor fi din nou disponibile în curând. „Au fost nişte probleme tehnice. Sperăm să rezolvăm până la sfârşitul zilei de azi şi platformele online să poată fi accesate de fani”, a promis oficialul FRF.

La scurt timp după ce ProSport s-a interesat de ce au dispărut biletele de la vânzare, pe site-ul FRF a apărut un anunţ: „Din cauza unor probleme tehnice, comenzile au fost sistate momentan. Vă aşteptăm în aproximativ 24 de ore, timp în care vom remediat problemele! Vă mulţumim!”. Problemele tehnice datează de 5 zile.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!