Președintele Klaus Iohannis a anunțat sâmbătă dimineață, la Sibiu, că va candida pentru al doilea mandat de președinte al României, scrie comisarul.ro.

”Bună dimineața! Am luat o decizie importantă și vreau să o comunic acum, aici, în această dimineață frumoasă. Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de președinte al României”, a fost anunțul scurt făcut de Klaus Iohannis.

Președintele participă sâmbătă, dimineața, la întâlnirea festivă a Promoției 1974 – 1978, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, liceu pe care l-a absolvit.

Potrivit unor surse politice consultate de G4Media.ro, anunțul președintelui are drept scop mobilizarea publicului în jurul unuei cauze și eliminarea ambiguităților în ce privește candidatura sa la prezidențiale.

Citește și ”Dragnea MINTE! ”Miile de români care stau la pușcărie” pentru abuz în serviciu sunt de fapt 73

Anunțul președintelui Klaus Iohannis vine în contextul în care conducerea PSD a decis ieri să accelereze procedurile de adoptare a modificărilor la Codurile Penale iar potrivit unor surse G4Media.ro, Liviu Dragnea ia în calcul inclusiv varianta suspendării președintelui Klaus Iohannis.Despre acest plan, Cristian Pantazi a scris că deocamdată ”pare să fi picat din cauza opoziției lui Tăriceanu, dar și a unora dintre liderii PSD cu vechime. Dragnea și-a făcut calculele suspendării chiar și în absența voturilor ALDE, dar, cu toată oaste de strânsură (dezertori din PNL, PMP, minorități), tot ar mai avea nevoie să racoleze circa 15 parlamentari ALDE. Dar Tăriceanu l-a avertizat că dacă îi fură parlamentari va rupe coaliția și va vota moțiunea de cenzură. Iar liderii mai vechi i-au spus că suspendarea nu va face decât să radicalizeze tabăra anti-PSD și să provoace proteste masive. Așa că, deocamdată, suspendarea președintelui e amânată. Planul are susținerea totală a unei mari părți din conducerea partidului și e asumat fără rezerve de doi pioni-cheie: premierul Viorica Dăncilă (care a făcut dovada unui exces de zel hilar în ședința CEX de vineri) și ministrul Justiției, Tudorel Toader.”

În ultimele săptămâni, liderii PSD au discutat public despre varianta suspendării președintelui Klaus Iohannis, în caz că șeful statului nu o va revoca din funcție pe șefa DNA, Laura Codruta Koveși, așa cum l-a obligat Curtea Constituțională.

ATENȚIE! Așteptăm în grup toate persoanele care doresc să se informeze corect sau să dezbată orice subiect. INTRĂ AICI și ALĂTURĂ-TE GRUPULUI NOSTRU – CLICK AICI!

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!