Când doi înși condamnați împreună la 13 ani și jumătate de închisoare conduc de facto o țară, furtul și minciuna devin instrumente recurente de guvernare. De două zile, Dragnea și Vâlcov toarnă minciuni și calomniază pe bandă rulantă, doar-doar or deturna discuția legitimă din societate de la subiectul principal: reprimarea violentă a mitingului din 10 august, scrie Dan Tăpălagă pe G4Media.ro.

Desigur, prostiile debitate cu mină abulică (Vâlcov) sau serioasă (Dragnea) sunt atât de incredibile încât te întrebi dacă au rămas fără bani pentru consultanții israelieni sau dacă nu cumva Bușcu o fi prea ocupat cu contractul publicitar din Cațavencii pentru Primăria București.

Cei doi clovni ai micilor ecrane au interpretat fals aria naționalismului, inventând atentate fie la adresa augustelor lor personalități, fie la adresa bietei țărișoare. Auto-victimizarea îi prinde la fel de bine ca rolul de premier pe Viorica Dăncilă: impostori validați de un vot câștigat prin minciună și mituire a electoratului.

Dragnea a încercat să smulgă o lacrimă, anunțând că a fost victima unei tentative de asasinat. Tadaaam! Muzică gravă, figuri de piatră, drapel în bernă. Omul are date precise: aprilie 2018, patru asasini cazați la Athenee Palace, plătiți de un ”om foarte celebru în lume”. Trebuie că vestalele din PSD l-au anunțat deja că-l vor apăra cu prețul vieții lor. Dincolo de ridicolul absolut al asasinatului eșuat și neîmpărtățit de baciul teleormănean, rămân câteva întrebări evidente: a depus vreo plângere oficială la parchet / poliție? În ce stadiu e ancheta? A informat serviciile de informații și CSAT? A solicitat măsuri sporite de securitate, cum o cere minima logică? Un indiciu că e un fake news: în ianuarie, Dragnea a renunțat la SPP. Dacă ar fi trecut printr-o asemenea cumpănă, probabil ar fi cerut din nou protecție. Sau poate că a rezolvat-o cu interlopii, cine știe.

Vâlcov a pozat și el în erou neînfricat și patriot definitiv: a refuzat o racolare KGB. Stupoare în sală, babele își duc mâna la gură și scuip-n sân: ferească Dumnezeu, mămică, mai rar așa băiat curajos. Cadrul racolării e realmente credibil: o masă la hotelul nelipsitului Murad (chiar, ce făcea Murad la masă cu ministrul Finanțelor în 2015?), Gușă și Denise Rifai (care atunci a învățat probabil ce-i ala ”un document” și și-a devastat intervievații cu întrebarea un an mai târziu).

Dăm la o parte cele două grozăvii care sparie gândul. Cei doi au dezvoltat un narativ găsit probabil într-un sertar la Scroviștea de pe vremea lui Ceaușescu. Au atacat la grămadă multinaționale străine, țări (mai ales Germania și Austria – Iohannis, se aude?), și puțină Rusie pentru gust, au inventat un complot internațional contra României motivat fie de interese economice punctuale (gazele din Marea Neagră), fie de invidia cauzată de dezvoltarea accelerată a României sub conducerea lor luminată.

Au scos de la naftalină și teza loviturii de stat eșuate de la mitingul din 10 august. Noroc cu jandarmii, vezi țațo!, că altfel intrau galeriile în Guvern și ajungea naibii Gigi Corsicanu premier.

Au mințit însă atât de mult în dezvoltarea narativului dezlânat, încât urma de credibilitate de anul trecut în elaborarea narativului s-a pierdut definitiv. Probabil că Viktor Orban s-a enervat când i-a văzut de-a aruncat cu o scrumieră tricoloră-n televizor.

Momentul de geniu al actorului ratat Dragnea a fost însă rățoiala la Claudiu Manda. ”De un an aștept să ma cheme la comisia SRI să fac dezvăluiri despre statul paralel. Ia că nici nu mă mai duc, gata!”, s-a înfoiat Dragnea de-a bușit-o râsul până și pe Alessandra Stoicescu. Desigur că nu teama de întrebările despre porcul tăiat la SRI i-a oprit să organizeze audierea, ci curajul nemaipomenit al Olguțului în fața șefului.

După ce au terminat cu cabalele, cei doi – separat unul de altul, dar atât de asemănător ca stil – s-au pus pe anunțat ctitoriile epocii. Canalul București – Dunăre, megacomplex spitalicesc, mii de km de autostrăzi, aeroporturi etc etc etc. Sigur că nu i-a întrebat nimeni de ce au pierdut 6 ani (de-atunci e PSD la putere, să nu uitați) fără să facă nimic, cum de nu sunt în stare să urnească măcar cele trei spitale regionale finanțate parțial de UE. Nu, au dat-o cu tămăduirea, scad TVA la wellness și la borviz. Tot înainte spre spa, încolonarea români!

Final trist pentru cei doi acum, că ne-ați amuzat copios preț de câteva ore, putem să ne întoarcem la anchetarea jandarmilor și a celor care le-au dat ordine să reprime violent mitingul?

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!