Nu este nicio îndoială, este evident pentru orice român cu neuroni funcționali. Campania mediatică declanșată de Dragnea cu privire la presupusa tentativă de asasinare nu are alt rol decât gazeze un alt subiect, un subiect pe care PSD îl percepe ca pe un pericol mortal la adresa existenței sale, scrie aktual24.ro.

Moartea lui Ilie Gazea are o simbolistică foarte puternică, reprezentând acum cel mai mare pericol nu numai la adresa regimului abuziv al lui Liviu Dragnea, ci chiar la adresa PSD. De aceea, Dragnea a inventat disperat o temă pe cât de ridicolă pe atât de elucubrantă pentru a acoperi consecințele în plan politic ale dispariției acestui om.

Ilie Gazea nu a fost nici tefelist, nici corporatist, nici posesor de iphone, nici nu „citea Facebook” și probabil că habar nu avea cine este Soros. Nu făcea parte deloc din grupul pe care propaganda PSD l-a desenat în mintea susținătorilor pentru a identifica mai ușor dușmanul. Dimpotrivă, Gazea era genul de român cu care oricare dintre simpatizanții și votanții PSD se poate identifica: un om simplu de la țară, care a muncit din greu toată viață lui, pensionar și pe deasupra și teleormănean.

Chiar dacă nu a fost votant PSD, Gazea avea profilul perfect în care se regăsesc sute de mii de votanți ai PSD. Și a murit ca urmare a represiunii ordonate de PSD. O astfel de imagine i-a speriat de moarte pe strategii PSD și mai ales pe șeful lor.

Imaginile cu Gazea și povestea tragică a dispariției sale reprezintă declanșatorul care ar putea conștientiza masa mare a votanților PSD în privința adevăratei naturi a regimului Dragnea. Cum ar putea să susțină această guvernare că este alături de ei când tocmai cineva exact ca ei, și teleormănean pe deasupra, a ajuns în mormânt pentru a că îndrăznit să își strige nemulțumirea?

În imaginile cu casa simplă, sărăcăcioasă, din Târgu Măgurele în care soția, fiica și prieteni îndoliați veghează sicriul lui Ilie Gazea se regăsesc sute de mii de votanți ai PSD. Așa ceva este devastator pentru imaginea guvernării și a Partidului și nu poate fi tolerat.

Soluția găsită de Dragnea pentru a da altceva de lucru televiziunilor a fost să inventeze acest subiect halucinant, însă cu potențial suculent, privind asasinarea sa. Nu este întâmplător faptul că Dragnea și-a făcut apariția la Antena 3, de unde a lansat grenada fumigenă cu asasinatul, a doua zi după ce postul a început să difuzeze insistent declarații ale rudelor și celor apropiați lui Ilie Gazea. (Vezi aici).

Acum, Dragnea s-a poziționat în actor principal al acestui circ de prost gust pentru a le demonstra șacalilor din PSD care se pregătesc să-i sară la beregată că încă le este util și că, iată, este dispus să se sacrifice pentru binele Partidului. Nebun sau nu, Dragnea conștientizează totuși că s-a acoperit de ridicol, însă spaima că va pierde Puterea a fost decisivă.

Nu este încă clar dacă acest scenariu murdar îi va aduce lui Dragnea beneficiile așteptate, însă un lucru este limpede. Ilie Gazea este o victimă a Regimului Dragnea, iar în drumul său spre o altă lume mai primește și o flegmă de rămas-bun din partea aceluiași Dragnea.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!