Misterul se adâncește. Nici până azi Dragnea nu a răspuns la întrebarea cu cine s-a întâlnit în 2009 la Viena, hotel Imperial, etaj 3. Un lucru este cert. Acesta nu acționează de capul lui, lucru ce este foarte vizibil. Acțiunile politice întreprinse de președintele PSD indică o singură direcție, est.

În data de 27 ianuarie 2016, Liviu Dragnea primește Compasul Ierusalimului, cea mai înaltă distincţie a Congresului Evreiesc din Europa. Acest Congres Evreiesc European este condus de miliardarul rus Moshe Viaceslav Kantor, apropiat al serviciilor secrete din Rusia și foarte bun prieten cu Vladimir Putin. Așa se explică de ce Congresul Evreiesc European critică țări occidentale ostile Rusiei sau țări estice, în special Ucraina, în timp ce tot ei sunt cei care nu au luat poziție în momentul în care presa rusă abunda în informații despre conspirațiile evreiești împotriva Moscovei.

Cu trecerea timpului, acțiunile lui Moshe Viceslav Kantor împotriva ”inamicilor europeni” ai Rusiei devin tot mai dese și mai agresive. Tot oligarhul rus este cel care l-a sfătuit pe Dragnea cum să ne CENZUREZE. Astfel, președintele PSD inițiază Legea ”Defăimări” având ca bază Convenția Cadru Europeană pentru Promovarea Toleranței și Combaterea Intoleranței. 

În realitate, proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea, prin care acesta și PSD încearcă să îngrădească libertatea de exprimare atât a presei cât și în mediul on-line este justificat de liderul PSD pe baza unui simplu document elaborat de un ONG cu nume înșelător, și nu de un organism european. ONG-ul în cauză, Consiliul European al Toleranței și Reconcilierii, nu are nicio legătura cu vreo entitate a Uniunii Europene, lucru confirmat și de Comisia Europeană. Acest ONG îi aparține chiar lui Moshe Viaceslav Kantor.

Tot cu trecerea timpului, Liviu Dragnea a evitat să ne spună de câte ori a fost în Rusia, cu cine a fost și care sunt motivele pentru care a fost.

Tot făcându-şi ochii roată,

Se întreabă lumea toată,

Cine, oare, e paiaţa,

Dar şi cine trage aţa…