Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunţat, luni, că Bruxelles-ul a dat undă verde schemei pentru împădurirea masivă a României, scrie Epochtimes-romania.com.

„Victorie europeană pentru pădurile României! Comisia Europeană a aprobat schema de 500 de milioane EUR pentru împăduriri în ţara noastră până pe 30 iunie 2026. Este vorba despre granturi directe pentru proprietarii publici şi privaţi de terenuri adecvate pentru împădurire – inclusiv administraţii locale. Pădurile din acest program nu pot avea mai puţin de 0,5 ha, dar sunt finanţate şi cordoane forestiere de cel puţin 0,1 ha”, a declarat Vlad Gheorghe.

Potrivit deputatului european, pentru a primi banii, evident, trebuie respectate şi alte condiţii – să fie terenul adecvat pentru împădurire, speciile plantate la fel etc.

„Acum trebuie doar scrise, depuse şi implementate corect proiectele, că banii de la UE îi primim. Mai mult, autorităţile ar trebui să se asigure că nu se taie ilegal pădurile pe care deja le avem, iar banii ce vin pentru noi împăduriri nu sunt irosiţi sau deturnaţi. Pe 23 iunie, joi, se votează în plenul Parlamentului European o rezoluţie privind tăierile ilegale – ia să vedem cum vor vota partidele din coaliţia de guvernare!”, a conchis Vlad Gheorghe.