Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi seară, la Antena 3 că inflația din România este sub media inflației din UE, care se situează la 1,7%. Afirmațiile lui Dragnea reprezintă o minciună, demonstrează cei de la factual.ro.

”Eu nu mai sunt copil să cred în coincidențe. Dar să arătăm câteva cifre. Să vorbim despre inflație. Inflație calculată pe baza Indicelui Prețurilor de Consum în Romania. A ajuns la 5%. În Uniunea Europeana se calculează după Indicele Armonizat al Prețurilor de Consum care ne plasează pe noi la o inflatie medie de 1,6%. Și haideti să ne comparăm cu Uniunea Europeana. În UE media inflației este de 1,7%, deci noi suntem sub medie ca inflație. Luăm câteva exemple: în Belgia inflația este de 2%, mai mare decât la noi, în Cehia, mai mare decât la noi de 2,3%, în Estonia 3,7%, în Austria 2,2%, la noi 1,6%. Deci avem o inflație sub media din UE”, a spus Dragnea în fața lui Gâdea, care dădea aprobator din cap.

Factual.ro, site de fact-checking pe politicile și declarațiile publice din România, a verificat afirmațiile lui Dragnea și a ajuns la concluzia că șeful PSD a mințit.

”Dacă mergem să verificăm aceste cifre direct la sursa citată de Liviu Dragnea, adică la Eurostat, și ne uităm după fix indicatorul enunțat de el – Indicele Armonizat al Prețurilor de Consum (Harmonized Index of Consumer Prices în engleza) – observăm următoarele date: nu doar în ultima luna (M03), ci și în luna precedentă (M02 – februarie) pentru care a prezentat cifrele, datele sunt total diferite.

România are un Indice Armonizat al Prețurilor de Consum de 3,8% în februarie și de 4% în martie, în ambele luni având cea mai mare valoare în rândul statelor membre și cu mult peste media europeană (1,4% în februarie și 1,5% în martie)”, scrie factual.ro.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

 

1 COMENTARIU

  1. Cum d-le Dragnea,economia nu duduie?Nu pot sa cred.Cu experti ca D-stra si Tariceanu,ar trebui ca totul sa mearga perfect.Undeva trebuie sa fie o greseala

Comments are closed.