Reacţia României privind rezultatul scrutinului în care Vladimir Putin a fost reales pentru un mandat de şase ani a venit sub forma unui comunicat remis de Ministerul Afacerilor Externe, care subliniază nerecunoaşterea de către Bucureşti a anexării regiunii Crimeea şi a exerciţiului electoral din această zonă.

„Ministerul Afacerilor Externe reamintește că România nu recunoaște anexarea ilegală a Republicii Autonome Crimeea și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă și, prin urmare, nu recunoaște organizarea de alegeri pe acest teritoriu, poziție împărtășită la nivelul UE și al statelor membre. MAE reafirmă și cu acest prilej sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional”, se arată într-un comunicat, care vine ca o reacţie oficială a Bucureştiului după afişarea rezultatului  alegerilor prezidenţiale din Rusia, câştigate de Vladimir Putin.

Poziţia exprimată de MAE a stârnit iritarea Moscovei, transmisă pe canale neoficiale, respectiv prin intermediul Sptutnik.md, site-ul în limba română al aparatului de propagandă de la Kremlin. Publicaţia semnalează absenţa unei poziţii a Preşedinţiei de la Bucureşti şi, invocând comunicatul Ministerului de Externe, se întreabă „când va fi demis Meleşcanu”, informează digi24.ro.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!