Uniunea Salvaţi România a reacţionat luni, pe pagina sa de Facebook, după ce ministrul de Interne, Carmen Dan, „a fugit” de întrebările presei la conferinţa susţinută pe tema incidentelor violente din Piaţa Victoriei, scrie epochtimes-romania.com.

Vă prezentăm mai jos postarea USR:

 

„Carmen Dan a fugit de la conferinţa de presă de ieri ca să nu răspundă la întrebările jurnaliştilor. Va fi obligată să răspundă, mâine, în faţa Comisiei de apărare din Parlament.

1. De ce şi-a întrerupt concediul şi a fost la sediul MAI în seara de 10 august, dacă nu a influenţat în niciun fel în intervenţia jandarmeriei?

2. Unităţile teritoriale ale jandarmeriei se dislocă la ordinul Ministrului de Interne. A dat ordinul pentru deplasarea la Bucureşti a unităţilor din Dolj şi Prahova şi alte 2 judeţe. Dacă da, de ce?

3. A avut în seara de 10 august convorbiri/mesaje în orice formă, cu Cazan, Şindile, Paraschiv? Dacă da, care e conţinutul acestora?

4. S-a întrunit, chiar şi informal, un comitet operativ pentru mitingul din 10 august? Dacă a fost informal, există documente oficiale care să consemneze ce s-a discutat/decis?

5. Cine a decis clasificarea ca secret de serviciu a raportului şi de ce dacă informaţiile de la serviciile de informaţii erau doar generalităţi?

USR cere declasificarea de urgenţă a raportului prezentat de Carmen Dan, în termen de 24 de ore, în caz contrar va ataca decizia în instanţă”.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!