Liderul USR, Dan Barna, a anunțat, marți, în Parlament, că se gândește să depună plângere penală împotriva deputatului PSD Florin Iordache, președintele Comisiei responsabile de legile justiției. Barna îl acuză că a eliminat amendamentele USR din raportul care a ajuns în plenul Camerei Deputaților.

”Amendamentele USR au dispărut din raportul Comisiei speciale, ne gândim să facem o plângere penală. Este o încălcare gravă a drepturilor noastre de parlamentari”, a declarat Barna. USR spune că această situație reprezintă fals în acte.

Comisia specială care a modificat legile justiției a dat marți raport de admitere pentru legea 303/2004 privind statutul magistraților și legea 317/2004 privind funcționarea și organizarea CSM. Astfel, cele două legi au fost adoptate cu 13 voturi “pentru” și 7 ”împotrivă”.

Printre cele mai importante modificări la cele două legi se află eliminarea președintelui României din numirea conducerii ICCJ și corelarea prevederii din legea 303/2004 cu legea 317/2004, informează aktual24.ro.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!