Dacian Ciolos a declarat vineri ca PNL „a reusit sa arunce copilul si sa pastreze copaia” si dintr-un partid care conducea o coalitie guvernamentala a devenit „a cincea roata la caruta PSD”. El a adaugat ca USR „ramane singura forta politica pentru care schimbarea si modernizarea Romaniei inseamna o viata mai buna pentru romani” care are datoria sa nu capituleze in fata „acestui monstru politic cu doua capete plus coada UDMR”, scrie Aktual24.ro.

„PNL a reusit sa arunce copilul si sa pastreze copaia. Dintr-un partid care conducea o coalitie guvernamentala a devenit a cincea roata la caruta PSD. Primele masuri anuntate sunt parte a programului populist al PSD, asa cum era si de asteptat, la pachet cu o intensificare a criticii PNRR. E transparent ce se petrece. Imediat instalat, PSD o sa inceapa sa fure tot ce se poate fura si sa conteste Planul National de Relansare si Rezilienta, astfel incat atunci cand vor fi prinsi si penalizati sa invoce imaginarele probleme ale programului, nu furtul propriu-zis. Cred ca nu e prea tarziu sa le cerem politicienilor responsabili din PNL sa ia atitudine si sa salveze ce se mai poate salva. Rotativa sau nu, guvernarea cu PSD va insemna irosirea sperantei de modernizare a tarii si o permanenta cursa de masuri populiste luate pentru a se castiga iluzorii puncte electorale”, a scris Dacian Ciolos, vineri pe Facebook.

El a mai spus ca „desi PNL trebuie sa isi defineasca singur relatia cu propriii alegatori si sustinatori, trebuie spus ca perspectiva revitalizarii PSD care se vede cu guvernarea in brate este terifianta. Romania are nevoie de un sistem pluripartidic functional, nu o intoarcere la un pseudopartid unic, care cultiva populismul si extremismul pentru a se arata pe sine ca pe un rau mai mic”.

„PSD a fost si este un partid toxic, unul care a tinut Romania pe loc in trecutul recent si isi doreste sa ramana in continuare la butoane pentru a controla si viitorul nostru. Capitularea PNL este o rusine fara margini si ne preocupa mai mult soarta reformelor decat o disputa cu acest partid care a ales sa se sinucida politic. USR ramane singura forta politica pentru care schimbarea si modernizarea Romaniei inseamna o viata mai buna pentru romani. Suntem singurii care nu cadem in capcana discursurilor populiste de dragul unui vot si suntem singurii responsabili intr-o clasa politica incapabila sa isi inteleaga rolul fundamental pentru viitorul nostru comun. Avem datoria sa nu capitulam in fata acestui monstru politic cu doua capete plus coada UDMR”, a completat Ciolos.

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 20.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI