Avocatul Poporului s-a autosesizat după ce Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, ținea audiențele cu cetățenii pe bulevardul principal din oraș, anunță Newsweek.ro.

Potrivit legii, instituţia Avocatul Poporului este o autoritate publică autonomă şi independentă faţă de orice altă autoritate publică şi are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice.

Recent, Elena Lasconi a făcut public pe Facebook mesajul pe care edilul l-a primit din partea Avocatului Poporului, după ce s-ar fi autosesizat în legătură cu audiențele ținute pe bulevardul principal, la care primarul din Câmpulung susține că nu va renunța.

„Astăzi am primit o hârtie oficială de la Avocatul Poporului care, țineți-vă bine, s-a autosesizat cu privire la faptul că fac audiențele și am întâlniri cu cetățenii pe bulevardul Pardon.

Mă întreb, oare de ce nu s-a autosesizat Avocatul Poporului cu privire la manevra făcută de prefectul PNL de Argeș de a călca în picioare și de a sfida o comunitate întreagă. Încă ceva, avocatul poporului e numit de către Senat.

Întrebare retorică: cine e președintele Senatului? Blocarea bulevardului Pardon, un obiectiv de interes public major, care îi afectează pe toți câmpulungenii cât și pe cei care tranzitează orașul, pe cine interesează?

Eu lucrez și continui să o fac în interesul fiecărui câmpulungean. Voi fi permanent printre oameni pentru că ei m-au ales și pentru ei lucrez. Politica mea e politica câmpulungenilor, politica lor o vedem și o trăim.”, a scris Elena Lasconi în mediul online.