Un bazin de înot semi-olimpic, construit de Compania Naţională de Investiţii (CNI) la propunerea fostului primar Daniel Tudorache, dar finalizat de Primăria Sectorului 1, nu poate fi deschis pentru publicul larg, după ce un consilier PSD de sector s-a opus semnării acordului de cooperare dintre instituţia publică şi Şcoala gimnazială 178, locul unde a fost construit bazinul, scrie PressHub.ro.

Imobilul aparţine domeniului public al Municipiului Bucureşti, aflat în administrarea Sectorului 1, având o suprafaţă totală desfăşurată de 1.391 mp, suprafaţa construită e de 840, iar clădirea dispune de vestiare, grupuri sanitare, spaţii pentru personal de supraveghere, cabinet de prim-ajutor, spaţii tehnice, spaţii de depozitare material didactic, holuri, spaţiu public, centrală tratare aer, centrală termică, bazinul de înot.

Înţelegerea era ca bazinul să fie folosit de publicul larg, în afara programului de desfăşurare a orelor de curs, pe o perioadă de 4 ani.

Primăria se angaja să plătească utilităţile bazinului, adică energia electrică, termică, apă, canal, gaze, gunoi menajer, să asigure mentenanţa imobilului şi să asigure un administrator al bazinului. Şcoala se angaja să asigure personalul necesar monitorizării activităţilor sportive.

În economia votului a contat punctul de vedere al unui consilier local de la PSD, Adrian Cristian Tudose. Acesta a transmis secretariatului școlii și consiliului de administrație părerea sa despre această asociere. Astfel, Tudose susține că Sectorul 1 al Bucureștiului nu are drept de asociere, deci trebuie o hotărâre de Consiliu Local care să aprobe asocierea.

Contractul nu a mai fost semnat deoarece, pe 1 iulie 2022, Consiliul de Administraţie al Şcolii 178 a votat împotrivă.

Motivele invocate au fost acelea că şcoala nu are personal calificat care să asigure supravegherea elevilor în timpul desfăşurării activităţilor la bazin şi că unitatea de învăţământ nu poate emite facturi fiscale către primărie pentru plata utilităţilor.