Constituția țării prevede că România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. Probabil că pe aceste considerente, Tribunalul și Curtea de Apel Târgu Mureș au hotărât că ”Ținutul secuiesc” NU EXISTĂ. Însă, până când o instanță din România va decide dizolvarea UDMR, știai că:

  • Acești secui au fost mereu avangarda armatei maghiare. Probabil că ordinea așezarii lor, în care au patruns în Transilvania, arată și etapele înaintării ungurilor în Transilvania;
  • Ca rasplată ca luptau în avangardă, erau scutiți de impozitele obișnuite către statul medieval maghiar;
  • Secuii nu s-au considerat unguri decât de prin secolul XVIII-XIX. Ei până târziu ziceau că sunt altceva decât unguri;
  •  Pentru că și-au pierdut privilegiile și au fost sărăciți treptat de către unguri, mii de secui luau drumul emigrării peste munţi, în Regatul României, pentru a-şi asigura existenţa.

avangardă: unitate sau subunitate militară care se deplasează în fața forțelor principale ca element de siguranță – ”carne de tun”.

REȚINE! Rubrica DEPRINDERI cuprinde articole cu titluri false (exemplu: Liviu Dragnea a fost arestat – vezi câți ani a primit), articole prin care dorim să promovăm diferite subiecte educative. Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate.

3 COMENTARII

Comments are closed.