Moise Guran, fostul jurnalist proaspăt devenit şef al campaniilor electorale USR-PLUS, a reacţionat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, la criticile dure pe care fostul preşedinte Traian Băsescu i le adresase în cadrul unui interviu acordat cu o zi în urmă, scrie Epochtimes-romania.com.

Cine credeți că are cele mai multe șanse să câștige primăria Capitalei?

View Results

Loading ... Loading ...

”Eu nu înţeleg de ce preia atât de multă presă jignirile pe care mi le aduce, absolut gratuit, fostul preşedinte Traian Băsescu şi, cu excepţia notabilă a g4media.ro, fără să mă întrebe şi pe mine nimeni nimic.

Nu pentru ca aş fi dorit să răspund în vreun fel domnului Băsescu, ci aşa, de principiu.

Acum mă văd nevoit să precizez faptul că am avut într-adevăr o discuţie ceva mai tensionată cu fostul preşedinte, acum aproape un an, în campania de la Europarlamentare.

După dezbaterea (pe care nu am moderat-o eu, ci doar am organizat-o ca producător) i-am spus fostului preşedinte că un pic mai multă civilitate în politică nu are cum să strice (ceva de genul, nu-mi mai amintesc exact cuvintele). I-am sugerat adică să încerce să fie ceva mai politicos cu adversarii săi politici.

Nu cred că aş putea avea nimic altceva de adăugat la ce i-am spus atunci”, a scris Moise Guran pe platforma de socializare.

Atacul lansat de Băsescu

Aflat în platoul Adevărul Live, fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că Moise Guran va fi „un rateu în politică”, şi nu din cauza unui „deficit de inteligenţă” ci a unuia „de caracter”.

Reporter: Vedeţi o fuziune între USR-PLUS condusă de Dacian Cioloş?

Băsescu: Altcineva n-ar avea cine s-o conducă din punctul de vedere al autorităţii ca om politic.

Reporter: Vlad Voiculescu, Moise Guran?

Băsescu: Nu, nu, nu. Moise Guran e o panaramă.

Reporter: Vă rog să nu jignim.

Băsescu: Scuzaţi-mă! E o întoarcere de complimente (n.red.: râde) între mine şi Moise Guran. Va fi un rateu în politică, pentru că Moise Guran are un mare deficit. Nu de inteligenţă, ci de caracter. Vorbesc de atitudini publice. Şi el a constatat la mine, din atitudini publice a tras concluzii, aşa că nu am nicio reţinere să-l caracterizez după atitudinile publice.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!