PSD şi PNL fac scut în jurul ministrului de Interne, Lucian Bode, şi blochează dezbaterea moţiunii împotriva sa, după eşecul aderării României la Schengen, a acuzat marţi, în cadrul unui comunicat de presă, Uniunea Salvaţi România, scrie Epochtimes-romania.com.

Moţiunea depusă cu o zi în urmă de USR şi Forţa Dreptei trebuia dezbătută în maximum 6 zile de la depunere. Conform cutumei, dacă a şasea zi era în weekend, moţiunea se dezbătea luni. PSD şi PNL au invocat însă chestiuni procedurale pentru a amâna audierea ministrului în Parlament.

„Astăzi, în Biroul Permanent, moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului de Interne a fost blocată pe motive absurde. PSD şi PNL au solicitat aviz de la Comisia de Externe şi de la Ministerul de Externe pentru a putea dezbate moţiunea. Mai mult, termenul pentru aviz a fost prelungit până la data în care Parlamentul se pregăteşte de vacanţa parlamentară, încălcând Regulamentul care spune că moţiunea simplă trebuie dezbătută în 6 zile. Tot efortul PSD şi PNL, pentru ca Lucian Bode să aibă sărbători liniştite. Două partide care fac scut în faţa celui care a îngropat visul românilor de a intra în Schengen”, a declarat Ionuţ Moşteanu, liderul de grup al deputaţilor USR.

USR a acuzat că nu este prima dată când PSD şi PNL apelează la tertipuri procedurale pentru a bloca o moţiune.

„În trecut, au investigat autenticitatea grafologică a semnăturilor depuse de parlamentarii USR la moţiunea de cenzură. Este doar o metodă de a trage de timp”, se arară în comunicatul USR.