Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, că DNA și Laura Codruța Kovesi, prin cele 6.700 de dosare de abuz în serviciu pe care le-au instrumentat în ultimii șapte ani, au făcut ca România ”sa pară cea mai coruptă țară din Europa”, ceea ce este ”un deserviciu imens”. Acesta a mai afirmat că ”Romania nu stă pe picior de egalitate cu celelalte țări europene, atâta timp cât este blamată cu această eticheta”, scrie aktual24.ro.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, la Antena 3, că își dorește ca CSM să facă ”curatenie în propria ograda”.

”Nu pot fi lăsați în continuare procurori care au mentalitatea din perioada comunistă, procurori care cred că scopul lor este să găsească vinovați și să raporteze cât mai multe dosare la hectar, cum a făcut doamna Kovesi, în așa fel încât România să pară cea mai coruptă țară din Europa”, a spus Tăriceanu.

Citește și ”ALERTĂ Comisia de la Veneția ANULEAZĂ modificările aduse legilor de PSD-ALDE

Aceasta a adăugat că ”imaginea asta de cea mai coruptă țară din Europa a fost creată, în principal, de acest DNA, în frunte cu doamna Kovesi”.

”In baza articolului din Codul Penal referitor la abuzul în serviciu, care nu este o infracțiune de corupție, ci o infracțiune asimilată corupției, a întocmit 90 la sută dintre dosarele de la DNA. Numărul acestor dosare și condamnările de rigoare, într-o perioadă de 7 ani s-a ridicat la 6.700 de dosare și condamnări. Dacă adunăm dosarele din celelalte țări nu cred că ajungem la această cifră record”, a mai spus Tăriceanu.

Potrivit acestuia, României i s-a făcut ”un deserviciu imens”.

”Romania nu stă pe picior de egalitate cu celelalte țări europene, atâta timp cât este blamată cu această etichetă. Oficialii români nu pot să aibă aceeași greutate în pozițiile lor, cât au această etichetă, tinichea legată de coadă. Este un deserviciu urias”, a mai spus Tăriceanu.

Șeful Senatului a afirmat că acesta a fost un gest ”premeditat, parte a unui plan”, motiv pentru care ar trebui înființată o ”Comisie pentru aflarea adevarului”.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!