Încolțit de toată lumea pentru lipsa de performanță la Transporturi și mai ales pentru îngroparea unor autostrăzi, ministrul Sorin Grindeanu răspunde cu atacuri politice, scrie Newstrack.ro.

În ziua în care asociația Pro Infrastructura l-a făcut mincinos și incompetent pe PSD-ist, acesta l-a atacat pe Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook, prezentând autostrăzile de pe hârtie ca fiind realizări. Efectul a fost invers. Oamenii s-au revoltat și peste o mie de români l-au acuzat pe PSD-ist de incompetență și minciună. Printre ei, fostul ministru, Cătălin Drulă, care i-a răspuns PSD-istului cu realitatea din teren, în oglindă cu cea de pe hârtie. Răspunsul lui Drulă a adunat rapid câteva mii de like-uri în timp ce mesaje care-l punea pe PSD-ist la zidul rușinii curgeau în cascadă.

În atacul său politic, Sorin Grindeanu îl numește, culmea!, pe Cătălin Drulă „Zero kilometri”, aceasta fiind de fapt eticheta pusă de români PSD-ului pentru faptul că în cei aproape 30 de ani de guvernare nu au construit niciun kilometru de autostradă.

.
Realizările postate pe Facebook constau în termene de proiecte și evaluări în desfășurare, care ar demonstra, în viziunea PSD-istului, că ”din fericire, lucrurile se mișcă bine”.

Comentariul lui Cătălin Drulă:

”Sorine, că n-ai rezultate pentru că nu îți pasă și ai umplut ministerul de pile de partid și habarniști, e trist pentru noi toți. Că totuși, în loc să încerci să miști ceva minimal, semnalizezi dezastrul cu postarea asta, e pesedism din ăla pur, old-style.

Hai să vedem cum e cu „proiectele care merg înainte”.

1 Șantiere pe care mai degrabă găsim cartea de matematică a lui Grindeanu decât muncitori:

– A3 Transilvania Cluj – Zalău

– centura Timișoara, Tecuci, Bârlad

– DX12 Craiova – Balș

– DNCB DN2 – A2

– A0 Sud lot 3

2 Proiecte din PNRR date de gard complet sau cu zero progres în lansarea licitațiilor:

– A1 Lugoj – Deva

– A7 Focșani – Bacău

– capetele A8

– reînnoiri, electrificări, ridicări restricții de viteză sau centralizări CFR

– Metrou M4 Gara de Nord – Filaret

3 Licitații uitate în sertar fără progres de luni de zile:

– A3 Chetani-Campia Turzii, A3 Suplacu de Barcău – Chiribiș

– A0 Nord tronsoanele 1 și 3

– proiectarea drumurilor rapide Cluj – Dej și Baia Mare – Dej – Bistrița

4 Licitații anulate:

– Craiova – Lugoj

– Lugoj – Deva

– modernizare DN71 Târgoviște – Sinaia

– proiectare drum legătură Ford la drum expres Craiova – Pitești

– spații civilizate de servicii pe A3 București – Ploiești sau Transilvania

Aș putea continua, dar ajunge și atât. În ritmul ăsta, la rotativă (dacă nu fugiți de la guvernare până atunci) o să predai succesorului Ministerul Rezilierilor și Șantierelor Abandonate.

PS: Pe la comisie, să dai niște explicații cum spune la Constituție, când te așteptăm? Că chiar și pesediștilor le e rușine de atâta lașitate, să tot fugi de prezență.”