Americanii nu impun României mutarea ambasadei la Ierusalim, dar vor concentrare absolută pe înlăturarea corupției. Acesta este mesajul cu care a venit Elisabeth Millard, asistentul-adjunct al lui Steve Mitchell, șeful Biroului Secretariatului de Stat pentru Afaceri în zona Europa și Eurasia, care se află într-o vizită în România și Bulgaria, relatează Ziare.com.

Trump nu face presiuni pentru mutarea ambasadelor altor state din Tel Aviv la Ierusalim

În ce privește tensiunea generată între guvern și președinție de propunerea lui Liviu Dragnea, liderul PSD, și susținută de premierul Dăncilă de mutare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, doamna Millard a declarat că „discuțiile cu oficialii români pe această temă sunt discuții deschise între prieteni, iar aceste lucruri nu vor afecta parteneriatul strategic dintre România și SUA.

Decizia președintelui Donald Trump de a muta ambasada SUA la Ierusalim este una care are legătură cu situația din teren, dar nu are impact asupra niciunei rezoluții finale. Guvernul meu lucrează din greu la elaborarea unui plan de pace pentru Orientul Apropiat, iar ceea ce dorește România sau orice altă țară să facă în această privință depinde exclusiv de decizia fiecăreia”, a declarat doamna Millard.

Această poziție oficială a SUA contrazice declarațiile alarmiste făcute de Liviu Dragneacare-l acuză pe președintele Iohannis că pune în pericol relația cu Statele Unite: „Noi nu putem să stăm indiferenți să vedem că niște aventuri generate de interesele altora pot pune România într-o situație de confruntare cu Statele Unite. Eu nu accept așa ceva și voi face tot ce-mi stă în putință legal, constituțional și politic să prevenim o astfel de atitudine și poziție”, a declarat liderul PSD.

SUA doresc un parteneriat la fel de bun cu România și în ce privește lupta împotrivă corupției

Însă atenția SUA e îndreptată asupra politicilor anticorupție pe care România le adoptă.

„Vom fi alături de voi pe drumul reformelor”, a spus doamna Millard, „sunt sigură că veți trece peste aceste probleme, iar hotărârea voastră de a moderniza țara, de a adopta valorile occidentale se va impune. Din păcate, marea provocare pentru România este să facă față relei vecinătăți cu zonele de tensiune create de Rusia prin anexarea Crimeei și presiunea pusă pe Ucraina, să facă față la comportamentul inacceptabil practicat de Rusia”.

În ce privește problemele legate de corupție, doamna Millard, reprezentanta Departamentului de Stat al SUA, a susținut că, în ciuda schimbărilor din fruntea instituției pe care o reprezintă, „concentrarea absolută pe continuarea procesului de înlăturare a corupției din societate nu a suferit nicio modificare și nu există nici cel mai mic semn că domnul Mike Pompeo ar fi schimbat ceva în această direcție.

În fiecare țară regăsim un anumit grad de corupție, dar acest fapt trebuie să ne facă să muncim din greu pentru a limita acest fenomen și sunt sigură că noi vom rămâne concentrați pe acest obiectiv și sperăm să avem un parteneriat bun în această privință aici, în România”, a ținut să prezinte doamna Millard punctul de vedere al Departamentului de Stat legat de fenomenul corupției din România.

DAC News a realizat un TOP 50 minciuni ale coaliției de guvernare PSD-ALDE, unde Liviu Dragnea conduce detașat. Mai multe detalii AICI.

Pactul SECRET Dragnea-Netanyahu – Israelul, gata să suporte financiar impactul ieșirii României din UE și să garanteze parteneriatul strategic cu SUA. Află mai multe AICI!

Ești pregătit ca România să părăsească Uniunea Europeana? PARTICIPĂ LA SONDAJ!

 

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!