Cercetările în cele trei dosare penale în care este protagonist Sebastian Ghiță, aflate pe rolul Direcției Naționale Anticorupție din București, sunt în impas pentru că autoritățile sârbe nu colaborează cu anchetatorii români, potrivit surselor judiciare ale G4Media.ro.

Spre exemplu, la unele dintre solicitările procurorilor anticorupție de a-l audia, prin procedura comisiei rogatorii, pe Ghiță, aceștia au primit răspunsuri că fostul parlamentar se află în vacanță în afara țării sau că din cauza pandemiei activitatea nu poate fi efectuată, au mai explicat sursele.

Într-unul dintre dosarele cu pricina, a fost reținut, în 2015, și Vladimir Ciorbă, soțul Laurei Vicol. Ca administrator/asociat la S.C. CVR ASFALT CONSTRUCT GROUP S.R.L., S.C. CVR ACTIVITES GROUP S.R.L. și S.C. GEFAM PRO S.R.L., Ciorbă a fost pus sub acuzare pentru constituirea unui grup infracțional organizat, schimbarea, nelegală, a destinației fondurilor europene și evaziune fiscală. Comunicatul DNA, aici. 

În acest caz, în care este pe lista inculpaților și cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, conform unei decizii a Tribunalului Prahova, procurorii erau obligați să încheie cercetările în martie 2019, după cum a dezvăluit Ziare.com aici.

În 2019, G4Media.ro a făcut o analiză a cazurilor aflate în instrumentare la DNA, în care Sebastian Ghiță este inculpat. Toate dosarele au fost începute de DNA Ploieşti şi au fost preluate de DNA Central.

Te invităm să te alături grupului nostru, România Europeană!