Aruncat ca pe o măsea stricată. Simion nu mai pleacă în SUA, i-a fost anulată invitația

936
0

După ce luni, conducerea Camerei Deputaților i-a aprobat lui George Simion deplasarea în SUA, fundația care organizează evenimentul i-a retras, marți, invitația. Oficial, fundația Israel Heritage i-a transmis liderului AUR că „nu a primit o confirmare privind cina cu Pompeo de pe 18 septembrie”. În replică Simion îl acuză pe ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, că a intervenit telefonic pentru a-i fi anulată invitația, scrie HotNews.ro.

„După o analiză suplimentară și în spiritul unității, cu regret vă informez că Israel Heritage Foundation nu poate onora participarea dumneavoastră întrucât nu am primit o confirmare privind cina cu Pompeo de pe 18 septembrie”, transmite fundația Israel Heritage, liderului AUR.

Totodată, în scrisoare, organizatorii spun că invitația va fi extinsă pentru a participa la întâlniri cu personalități de la televiziunea Fox News și cu fostul guvernator de Arkansas Mike Huckabee.

Contextul amânării vizitei lui Simion în SUA

La începutul anului, în contextul amânării olimpiadei la română și la alte discipline din cauza pandemiei, partidul condus de George Simion a emis un comunicat de presă prin care acuza statul român de „experimente ideologice” asupra copiilor din România și subliniau că Holocaustul este o „temă minoră” care nu merită ridicată la „rangul” de materie de studiu.

Comunicatul de presă a primit reacții publice din partea Ambasadei Israelului și Institutului „Elie Wiesel” care l-au considerat drept „afirmații jignitoare care „minimizează tragedia Holocaustului”.