Nu mai este niciun secret că în actualul legislativ numărul amantelor și soțiilor a crescut, cum nici faptul că Parlamentul a devenit un fel de Swing House (swing – cupluri care sunt dispuse să își schimbe partenerii între ei pentru un plus de ”prospețime” și noutate în viața lor sexuală) nu mai este un secret. Nu doar că ni-o trag nouă, dar și-o trag și între ei.

Acum că tot v-am stârnit curiozitatea, trebuie să vă mărturisim că nu deținem imagini atât de incendiare. Totuși, știați că:

Acum 200 de milioane de ani, parcurgeai peste 1.500 de km până în Bulgaria

Pur și simplu pentru că teritoriul actualei Românii era la Tropice, împreună cu mare parte din Vestul Europei, în timp ce teritoriul actualei Bulgarii era pe la Ecuator, împreună cu ceea ce urma a fi peninsula Balcanică, Turcia și Italia. Ne despărțea marea Tetis, în fapt un ditamai oceanul. Evident, o mare parte din actualele țări se afla, de fapt, sub ape, dar de dragul amuzamentului putem spune că a merge la mare în Bulgaria nu era, pe atunci, o opțiune accesibilă.

Transilvania a fost cândva un arhipeleag de insule exotice similar Caraibelor

Transilvania a fost cândva un arhipeleag de insule exotice, vulcanice, cu ape mici și azurii și vegetație tropicală. Cândva, adică acum vreo 120 de milioane de ani. Pe vremea aia, turiștii din insulele astea erau nenumărate specii de dinozauri pitici, dezgropați acum prin Hațeg și Bihor.

Emigrăm în Europa de vreo 40.000 de ani

Unele dintre cele mai vechi oseminte europene ale omului modern au fost descoperite în Peștera cu Oase, lângă Anina, și au circa 37.800 de ani. Nici nu-i de mirare, pentru că pe aici s-au dus către nord și vest primele populații de oameni moderni, atunci când clima le-a permis acest lucru. Dar înainte să-și ia câmpii, au și rămas pe-aici și au făcut chestii incredibile, cum ar fi să supraviețuiască vreo 20.000 de ani celei mai reci perioade ale ultimei glaciațiuni.

Avem unele dintre cele mai vechi așezări neîntrerupte din Europa

Când mai treci prin Drobeta Turnu-Severin, să oprești la Schela Cladovei. Aici, acum vreo 10.000 de ani, oamenii făceau mărgele din malachit, o piatră verde care strălucește de-a dreptul magic. Poate or fi dorit să devină invizibili, având în vedere că unii dintre ei aveau vreo 1.90 metri înălțime pe vremea când oamenii abia treceau de un metru și jumătate!

Cea mai veche mască din Europa vine din România

A fost descoperită în cea mai veche așezare de pe teritoriul României, lângă Cristian, județul Sibiu, și are vreo 8.000 de ani vechime. De unde se vede că nu ne plăcea să ne arătăm adevărata față nici atunci, ca nici acuma.

Eram nebuni după nemurire cu 2000 de ani înainte ca egiptenii să facă piramide

Cultura Cucuteni e mai veche cu peste 2000 de ani decât primele piramide din Egipt, dar în cadrul ei oamenii dedicau peste o treime din viață construirii unor case destinate arderii morților, cu tot cu unelte, vase și grâne. O cultură eminamente pașnică, una care a dăinuit peste 1200 de ani, dar care a reușit să defrișeze un sfert din toate pădurile de pe teritoriul Moldovei de azi pentru a arde la temperaturi de peste 1.200 de grade Celsius cam tot ce munceau in jumătate din viața lor activă. Un efort similar ridicării piramidelor egiptene, două milenii mai târziu.

Avem copaci mai bătrâni decât Mircea cel Bătrân

Cel mai vechi copac din România pare a fi un stejar de lângă Brașov, care ar tot avea vreo 900 de ani. Deci, pe vremea când Mircea cel Bătrân se urca pe tron, în 1386, stejarul ăsta avea cam 270 de ani, așa. Un tinerel.

Avem un împărat al Sfântului Imperiu Roman îngropat la Oradea

Faptul că aici și-a aflat sfârșitul unul dintre cei mai longevivi regi ai Ungariei, Germaniei, Boemiei și dintre cei mai puternici împărați ai Sfântului Imperiu Roman, în 1437, n-ar trebui chiar trecut cu vederea. Sigismund de Luxemburg, căci despre el este vorba, ne-a lăsat nu doar oasele, ci și multiple clădiri și fresce din epoca goticului internațional, pe care le regăsim și la Cluj, precum și o cetate la Bologa, pe care i-o dăruise nimeni altcuiva decât lui Mircea cel Bătrân (da, chiar el avea o cetate în nordul Transilvaniei)! A, și Ordinul Dragonului, care a dat numele, apoi, familiei Drăculeștilor și celui mai celebru dintre el, Vlad Țepeș, a.k.a Dracula.

 Suedia a fost condusă vreme de trei ani din Moldova

Regele Carol al XII-lea a aflat pe pielea lui, la 1700, ce înseamnă să pierzi un război dus simultan cu Rusia, Polonia și Țările Baltice. Și s-a refugiat, șchiop, la Tighina, în Moldova, împreună cu 1000 de soldați suedezi și vreo câteva mii de cazaci. Aici a clădit un mic orășel suedez și tot de aici a reușit să-și păstreze tronul Suediei vreme de trei ani, până când otomanii l-au silit să se care la el acasă, în Nord, în urma unui mare calabalâc (ceartă zgomotoasă).

Ștefan cel Mare a fost nu doar un războinic, ci și un foarte bun economist

Controversată afirmație, în special având în vedere că, din cei 47 de ani de domnie, doar 13 au fost de pace, iar tactica pârjolirii pământului pentru a distruge invadatorii înfometa și localnicii. Dar banii se făceau pe vremea aia din negustoria cu sare, mătăsuri, mirodenii, lemne, blănuri, carne, iar Ștefan cel Mare a știut să mute drumul comercial care unea Orientul de Vestul Europei doar prin Moldova, într-un context istoric extrem de vitreg, în care s-a luptat, pe rând sau simultan, cu toți vecinii săi, toți mult mai puternici decât el.

Și dacă, totuși, motivul pentru care ai accesat acest articol era că vei vedea ceva gagici din parlament goale sau măcar în lenjerie intimă, pentru că ai avut răbdarea să parcurgi întreg textul, îți oferim această imagine cu Andreea Cosma, deputat PSD și soră a fugarului erou de la Antena 3.

 

 

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Rubrica DEPRINDERI cuprinde articole cu titluri false (exemplu: Liviu Dragnea a fost arestat – vezi câți ani a primit), articole prin care dorim să promovăm diferite subiecte educative. Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate.