Liderul deputaţilor maghiari, Csoma Botond, a afirmat luni că UDMR-ului îi va fi „destul de greu” să îl accepte pe Dacian Cioloş ca premier, motivul fiind acela că USR a format o coaliţie de conjunctură cu AUR când au lansat propria moţiune împotriva guvernului, după care au votat cot la cot cu pesediştii moţiunea depusă de PSD.

„Pentru noi va fi destul de greu să-l acceptăm pe domnul Cioloş ca prim-ministru. Primul motiv este că a format o coaliţie de conjunctură cu AUR – prima moţiune de cenzură iniţiată a fost semnată numai de USR PLUS şi AUR. După aceea, USR PLUS a votat o altă moţiune îndreptată împotriva Guvernului. Având în vedere aceste două motive, pentru noi va fi destul de dificil”, a declarat Botond.

Liderul UDMR nu exclude însă discuţiile în perioada următoare, dar susţine că va fi dificil pentru senatorii şi deputaţii formaţiunii sale să accepte un guvern condus de Dacian Cioloş.

„Sigur, vom discuta, vom sta la masă, dar va fi destul de dificil să ne convingem colegii din UDMR – senatori şi deputaţi – să susţină un guvern condus de Dacian Cioloş. Vom discuta această situaţie în forurile statutare, dar va fi dificil pentru noi să acceptăm un guvern condus de Dacian Cioloş. Poate preşedintele s-a gândit că există acea majoritate care s-a conturat şi la moţiune. Nu ştim în acest moment pe ce s-a bazat preşedintele, pe ce şi-a bazat această convingere că ar putea exista o majoritate care l-ar vota pe Dacian Cioloş. Singurul element obiectiv este moţiunea de cenzură, alte elemente obiective nu avem în acest moment”, a argumentat Csoma Botond.

Cu toate acestea, pare că domnul Botond a fost lovit de amnezie. Nu-i nicio problemă! Îi amintim noi faptul că UDMR a fost cârpa PSD-ului atâta timp. Oare și atunci le era greu să accepte, sau vorbim de ipocrizie?

Dacă președintele Iohannis ar fi suspendat, cum ați vota la referendumul de demitere?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI